Annonce
Debat

Spørg borgerne om vindmøllerne

Arkivfoto

Læserbrev: Vindmøllerne er dømt ude til efter næste kommunalvalg. Da byrådet ikke kunne samle flertal for et eller flere af de ansøgte projekter, valgte man at udskyde beslutningen til efter det kommende kommunalvalg.

Det betyder, at man sender den “varme” kartoffel videre til det kommende byråd. Det står klart, at uanset om der kommer vindmøller eller ej, så bliver ikke alle tilfredse. Det betyder også, at borgerne i de berørte områder må leve i uvished i lang tid endnu. Der er ikke behov for at udskyde beslutningen - der er behov for en afklaring, først og fremmest af hensyn til de berørte borgere, men også af hensyn til kommunens strategi for den grønne omstilling.

Der er jo ingen garanti for, at det kommende byråd ikke bliver ligeså splittet i spørgsmålet, som det nuværende er. Jeg vil derfor foreslå, at man til det kommende kommunalvalg spørger borgerne i hele kommunen: Skal vi have vindmøller på land i Tønder kommune?


Jeg vil derfor foreslå, at man til det kommende kommunalvalg spørger borgerne i hele kommunen: Skal vi have vindmøller på land i Tønder kommune?

Fra læserbrevet


Bliver det et ja, så skal borgerne i de udpegede områder spørges igen, da det er dem, der skal leve med vindmøllerne i deres baghave. Kommunalbestyrelsen er folkevalgt og har det overordnede ansvar for kommunens udvikling, men vindmølledebatten har efterhånden stået på i årevis, uden at vi er kommet en afklaring nærmere. Det er på tide at spørge borgerne, det er trods alt deres kommune.​

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce