Kolding. Selvom Koldings politikere først i torsdags besluttede at sende lokalplanforslaget for Marina City ud i offentlig høring hos borgerne, og ingen derfor endnu ved, om den nye havnebydel overhovedet bliver til noget, så er by- og udviklingsforvaltningen langt fremme med at finde de entreprenører, som skal lave de første store anlægs- og gravearbejder.
- Vi er ved at forberede et kæmpestort EU-udbud. Lige nu er vi i gang med en prækvalifikationsrunde, hvor vi finder frem til de tre-fem virksomheder, som til slut får mulighed for at byde ind på opgaverne, forklarer by- og udviklingsdirektør Merete Dissing.
Hun forventer, at de tre-fem virksomheder er udpeget om en måneds tid. Derefter følger dialoger og nærmere beskrivelser af de enkelte entrepriser, som skal klæde virksomhederne på til at afgive deres tilbud på at løse opgaverne.
Merete Dissing forklarer, at der er tale om de grundlæggende grave- og opfyldningsarbejder, uddybning af sejlrende og inddæmning af arealer til bådoplag og de planlagte byggerier.
Marina City
- Kolding Kommune sender plangrundlaget for Marina City i offentlig høring i otte uger fra 4. maj til 29. juni.
- Meningen er, at salget af byggemuligheder og de første byggerier starter i år.
- Lystbådehavnen og de første byggerier ventes at kunne tages i brug i 2022.
- Marina City skal rumme ca. 400 boliger i bygninger i op til otte etager - et enkelt dog 16 etager, restauranter, liberale maritime erhverv, fritidsaktiviteter, husbådepladser og en lystbådehavn med plads til 1000 både.
Ingen aftaler
Direktøren fastslår, at der ikke bliver indgået aftaler af nogen art, før politikerne og Kystdirektoratet efter den offentlige høring har taget endeligt stilling til Marina City-projektet.
Lige nu er høringsfristen fastsat til 29. juni, men den bliver måske forlænget til midt i august, hvis coronakrisen gør det nødvendigt.
- Så ingen tager noget for givet, og det er der også taget højde for i det materiale, vi har sendt ud i prækvalificeringsrunden. Men vi udviser rettidig omhu, så vi er klar til at indgå aftaler med entreprenørerne i slutningen af året, hvis plangrundlaget bliver endeligt godkendt, forklarer Merete Dissing.
Klar i 2022
I givet fald betyder det, at anlægsarbejderne kan gå i gang til vinter, og at tidsplanen med at flytte Lystbådehavn Nord over på sydsiden ved Marina City kan holdes.
- På den måde kan den nye, store lystbådehavn være klar til brug i 2022. Hvis vi først var gået i gang med prækvalifikationen, når plangrundlaget er godkendt, ville det blive forsinket til 2024, oplyser hun.
Flytningen af Lystbådehavn Nord over til sydsiden af fjorden skal ske, uanset hvordan resten af Marina City-projektet ender med at se ud. Det er en skal-opgave, som Merete Dissing udtrykker det.
- Vi har meget længe vidst, at Lystbådehavn Nord ikke kan blive på sin nuværende placering, fordi arealerne skal bruges til noget andet. Det er alle enige om. Og nu er den voldsomt nedslidt. Derfor gør vi klar til at kunne flytte den så hurtigt som muligt, forklarer direktøren.