Annonce
Varde

Spadestik og julestue på Østbækhjemmet i Ølgod

I boderne kan der blandt andet købes støbte cementdekorationer. PR-foto

Ølgod: Lørdag 30. november er der julestue på Østbækhjemmet.

Der er fuld gang i forberedelserne til juledekorationer, adventskranse, småkager, julepynt, bolsjer og meget andet. I år har beboerne også lavet forskellige betonfigurer, blandt andet små huse, lysestager og nisser. De mandlige beboere har på deres mandeaftener kreeret knagerækker og lysestager af genbrugsting. Der kan også købes glasdekorationer, som kan pyntes efter årstidens traditioner og farver.

Julestue på Østbækhjemmet er en gammel tradition, hvor pårørende til beboerne, naboer og folk fra byen kigger forbi. Mange frivillige har i de sidste par uger haft travlt med at hente gaver fra byens butikker, som sponsorerer gaver til lotteriet, og med at gøre klar til forskellige boder.

Julestuen åbner kl. 10, hvor der samtidig tages det første spadestik til byggeriet af Østbækhjemmets kommende tilbygning. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce