Annonce
Billund

Spaghettigudstjeneste for voksne: Filskov Kirke byder voksne indenfor til tekst, musik og mad

Sognepræst Karin Engmarksgaard og meninghedsrådet står bag det nye tiltag "Kirken til hverdagsbrug", en slags spaghettigudstjeneste for voksne. Arkivfoto: Joan Karlsen
"Kirken til hverdagsbrug" er et nyt tiltag for voksne i Filskov Kirke. Først gang er tirsdag den 22. oktober - med Kim Larsen-musik.
Annonce

Filskov: Bibeltekster, musik og lidt mad. Det er nogle af ingredienserne i et nyt tiltag ved Filskov Kirke. "Kirken til hverdagsbrug" hedder tiltaget.

- Vi har så meget til børnene, men kom til at tale om, at der mangler noget for de voksne, som har travlt med arbejde og alt muligt andet og ikke tænker så meget på at bruge kirken. Nu gør vi det nemt for dem. Man kan komme lige fra arbejde, og vi slutter af med et glas rødvin og lidt mad, så man bare kan gå hjem og slappe af i sofaen bagefter. Det er en "spaghettigudstjeneste for voksne" - uden spaghetti, siger sognepræst Karin Rahbek-Engmarksgaard med glimt i øjet.

Indholdet i den nye type hverdagsgudstjeneste er bibeltekster, som kan sætte gang i eftertanken samt fællessang og musik.

Første gang er tirsdag den 22. oktober klokken 17-18.30 med Kim Larsen som musikalsk tema.

Hverdagsgudstjeneste med musik

Tre lokale musikere, Johan Andersen, John Skou og Andreas Andersen, står for musikken til hverdagsgudstjenesten i Filskov Kirke den 22. oktober klokken 17-18.30.
Annonce

Flere voksne

I menighedsrådet håber man at samle 20-25 voksne til det nye tilbud.

- Vi vil gerne se flere voksne i kirken. Søndag klokken 9 eller 14 er et svært tidspunkt for mange. Man har travlt til hverdag og nyder måske bare at drysse rundt derhjemme. Så kommer man ikke afsted. "Kirken til hverdagsbrug" er det, der har manglet til de voksne. Det er et ny måde at være sammen der på og bevare budskabet, siger kirkeværge Bitte Antonsen.

Karin Rahbek-Engmarksgaard glæder sig:

- Vi lægger lidt flot ud med tre lokale musikere og anderledes instrumenter end orgelet. Næste gang prøver vi noget andet. Essensen er, at det skal være en andagtsagtig gudstjeneste, siger hun og understreger, at det nye tiltag ikke kommer til at tage kraft ud af søndagens gudstjeneste.

- Søndagsgudstjenesten er vores DNA, og jeg vil for alt i verden ikke undvære kernemenigheden, der kommer der. "Kirken til hverdagsbrug" er bare et anderledes tilbud, hvor vi håber at nå ud til nogle andre, siger Karin Rahbek-Engmarksgaard.

Hun vil ikke på forhånd afsløre, hvordan Kim Larsens musik vil bliver brugt i Filskov Kirke den aften. Man må selv indfinde sig den 22. oktober for at finde ud af, om det er ""Om lidt", "Pianomand" eller "Hvad gør vi nu, lille du?", der er på programmet.

Filskov Kirke tager tirsdag den 22. oktober fat på et nyt tiltag: Kirken til hverdagsbrug - med musik, bibeltekster og lidt mad. Kirkeværge Bitte Antonsen, til venstre, og sognepræst Karin Rahbek-Engmarksgaard, her sammen med menighedsrådsformand Jørn Jensen, står for det nye tiltag. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce