Annonce
Billund

Spaghettigudstjeneste for voksne: Filskov Kirke byder voksne indenfor til tekst, musik og mad

Sognepræst Karin Engmarksgaard og meninghedsrådet står bag det nye tiltag "Kirken til hverdagsbrug", en slags spaghettigudstjeneste for voksne. Arkivfoto: Joan Karlsen
"Kirken til hverdagsbrug" er et nyt tiltag for voksne i Filskov Kirke. Først gang er tirsdag den 22. oktober - med Kim Larsen-musik.

Filskov: Bibeltekster, musik og lidt mad. Det er nogle af ingredienserne i et nyt tiltag ved Filskov Kirke. "Kirken til hverdagsbrug" hedder tiltaget.

- Vi har så meget til børnene, men kom til at tale om, at der mangler noget for de voksne, som har travlt med arbejde og alt muligt andet og ikke tænker så meget på at bruge kirken. Nu gør vi det nemt for dem. Man kan komme lige fra arbejde, og vi slutter af med et glas rødvin og lidt mad, så man bare kan gå hjem og slappe af i sofaen bagefter. Det er en "spaghettigudstjeneste for voksne" - uden spaghetti, siger sognepræst Karin Rahbek-Engmarksgaard med glimt i øjet.

Indholdet i den nye type hverdagsgudstjeneste er bibeltekster, som kan sætte gang i eftertanken samt fællessang og musik.

Første gang er tirsdag den 22. oktober klokken 17-18.30 med Kim Larsen som musikalsk tema.

Annonce

Hverdagsgudstjeneste med musik

Tre lokale musikere, Johan Andersen, John Skou og Andreas Andersen, står for musikken til hverdagsgudstjenesten i Filskov Kirke den 22. oktober klokken 17-18.30.

Flere voksne

I menighedsrådet håber man at samle 20-25 voksne til det nye tilbud.

- Vi vil gerne se flere voksne i kirken. Søndag klokken 9 eller 14 er et svært tidspunkt for mange. Man har travlt til hverdag og nyder måske bare at drysse rundt derhjemme. Så kommer man ikke afsted. "Kirken til hverdagsbrug" er det, der har manglet til de voksne. Det er et ny måde at være sammen der på og bevare budskabet, siger kirkeværge Bitte Antonsen.

Karin Rahbek-Engmarksgaard glæder sig:

- Vi lægger lidt flot ud med tre lokale musikere og anderledes instrumenter end orgelet. Næste gang prøver vi noget andet. Essensen er, at det skal være en andagtsagtig gudstjeneste, siger hun og understreger, at det nye tiltag ikke kommer til at tage kraft ud af søndagens gudstjeneste.

- Søndagsgudstjenesten er vores DNA, og jeg vil for alt i verden ikke undvære kernemenigheden, der kommer der. "Kirken til hverdagsbrug" er bare et anderledes tilbud, hvor vi håber at nå ud til nogle andre, siger Karin Rahbek-Engmarksgaard.

Hun vil ikke på forhånd afsløre, hvordan Kim Larsens musik vil bliver brugt i Filskov Kirke den aften. Man må selv indfinde sig den 22. oktober for at finde ud af, om det er ""Om lidt", "Pianomand" eller "Hvad gør vi nu, lille du?", der er på programmet.

Filskov Kirke tager tirsdag den 22. oktober fat på et nyt tiltag: Kirken til hverdagsbrug - med musik, bibeltekster og lidt mad. Kirkeværge Bitte Antonsen, til venstre, og sognepræst Karin Rahbek-Engmarksgaard, her sammen med menighedsrådsformand Jørn Jensen, står for det nye tiltag. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce