Annonce
Sport

Spangsbjerg IF leder stadig efter sæsonens første sejr

Spangsbjerg IF står stadig med nul point efter sæsonens to første kampe. Arkivfoto: Frederik Kargo.

Spjald: Spangsbjerg IF skulle forsøge at komme sig over første rundes 5-1-nederlag mod Ringkøbing, da de lørdag gæstede Spjald IF.

Her blev det dog til endnu et nederlag til esbjergenserne, der denne gang tabte med 4-1.

- Der er generelt ikke ret meget positivt at tage med fra kampen. Første halvleg var decideret pinlig, mens vi i anden halvleg kom lidt bedre med. Vi havde store problemer med at vinde de løse bolde centralt på banen, og vi formåede ikke at lukke godt nok af i forsvaret, så nederlaget var i den grad fortjent, siger Spangsbjerg IF-træner, Nikolaj Clausen.

Spjald IF - Spangsbjerg IF 4-1 (3-0).

Fodbold, serie 1.

Mål: 1-0 Lukasz Rogozik (20.), 2-0 Daniel Rosu (31.), 3-0 Patryk Jachemek (36.), 3-1 (Straffe, 49), 4-1 Emil Riisberg (87.).

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce