Annonce
Sport

Spangsbjerg rykker ned i serie 2

Spangsbjerg IF har ikke længere mulighed for at nå playoffkampene, og de må derfor en tur ned i serie 2 fra næste sæson. Arkivfoto: Lars Johansen.

Esbjerg: Spangsbjerg IF tørnede søndag sammen med lokalrivalerne fra Esbjerg IF 92. Sidstnævnte vandt kampen 3-1, og det betyder, at Spangsbjerg må en tur ned i serie 2 i næste sæson.

Hjemmeholdet fra Spangsbjerg lagde ellers godt fra land i lokalopgøret, hvor de efter 14 minutter bragte sig foran med 1-0. Føringen holdt indtil midt i anden halvleg, hvor IF 92's Michael Rødgaard fik udlignet, og efterfølgende scorede udeholdet to gange yderligere til slutresultatet 3-1.

- Vi var bedst i store dele af kampen, men alligevel formåede vi ikke at holde fast. Og det er jo nok også grunden til, at vi ligger sidst og nu rykker ned. Vi har været voldsomt udfordret på skader og mangel på spillere gennem sæsonen, og det gør det svært at skabe stabilitet på banen. Jeg kan dog ikke forlange mere af de spillere, der har spillet, og nu må vi bare forsøge at slutte sæsonen ordentligt af, siger Spangsbjerg IF-træner Nikolaj Clausen.

I IF 92-lejren var man modsat godt tilfreds med dagens resultat.

- Jeg er virkelig glad for sejren. Vi ændrede nogle ting i pausen, og vi fik langt bedre styr på kampen. Samtidig vil jeg dog gerne rose Spangsbjerg for deres gode ånd og den altid gode atmosfære, de bidrager med, siger Esbjerg IF 92-træner Bent Pedersen.

Spangsbjerg IF - Esbjerg IF 92 1-3 (1-0).

Fodbold, serie 1.

Mål: 1-0 (14.), 1-1 Michael Rødgaard (64.), 1-2 Viktor Jensen (77.), 1-3 Niclas Samsøe (84.).

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce