Annonce
Sport

Spanien booker EM-billetter med sen udligning i Stockholm

Jessica Gow/Ritzau Scanpix
Spanien er klar til næste års EM-slutrunde, efter at det tirsdag blev 1-1 ude mod Sverige.

Sverige var på vej mod et kæmpe resultat, da Spanien tirsdag gæstede Friends Arena i Stockholm.

Svenskerne var foran 1-0, da stadionuret rundede 90 minutter, men med en udligning i overtiden sikrede Spanien et enkelt point og dermed også billet til næste års EM-slutrunde.

Det er endnu uvist, om spanierne går videre som nummer et i gruppe F, men sydeuropæerne, der har 20 point, er sikre på som minimum at slutte som nummer to efter tirsdagens resultat.

Sverige indtager andenpladsen med 15 point, men Rumænien på tredjepladsen er kun et point efter med to kampe tilbage.

Svenskerne kan takke Alexander Sørloth for, at Rumænien ikke overtog andenpladsen tirsdag.

Den tidligere FC Midtjylland-bomber sørgede nemlig for pointdeling mellem Norge og Rumænien, da han - ligesom det skete i kampen mellem Sverige og Spanien - udlignede til 1-1 i overtiden.

Selv om Spanien på papiret stillede op med et mere profileret hold i tirsdagens opgør, så lagde svenskerne sig ikke ned.

Første halvleg var trods overvejende spansk boldbesiddelse ganske jævnbyrdig, og begge hold fik spillet sig til chancer foran mål. Det lykkedes dog ikke at få bolden i mål, og så sluttede første halvleg, som den startede.

Svenskerne kom ud til anden halvleg med masser af optimisme, og efter små fem minutter var der så gevinst.

Efter to fremragende redninger af David De Gea måtte Manchester United-målmanden give fortabt, og så kunne Marcus Berg heade bolden i et tomt mål, hvilket fik jublen til at bryde ud i den svenske hovedstad.

Det fik spanierne til at satse mere fremad. Et enkelt mål ville sende De Gea og co. til EM.

Det blev da også til flere gode muligheder, men Robin Olsen i målet syntes umulig at passere.

I overtiden lykkedes det dog, da Rodrigo efter et hjørnespark vinklede bolden i kassen og sendte Spanien til EM.

I gruppe J tog Italien, der allerede inden kampen var kvalificeret til EM, en storsejr, da Liechtenstein blev slået med 5-0. I samme gruppe sendte Teemu Pukki tidligere tirsdag Finland på EM-kurs, da han scorede to mål i finnernes 3-0-sejr over Armenien.

Sejren efterlader Finland, der ligger nummer to, med fem point ned til netop Armenien med to kampe tilbage.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce