x
Annonce
Sport

Spanien booker EM-billetter med sen udligning i Stockholm

Jessica Gow/Ritzau Scanpix
Spanien er klar til næste års EM-slutrunde, efter at det tirsdag blev 1-1 ude mod Sverige.

Sverige var på vej mod et kæmpe resultat, da Spanien tirsdag gæstede Friends Arena i Stockholm.

Svenskerne var foran 1-0, da stadionuret rundede 90 minutter, men med en udligning i overtiden sikrede Spanien et enkelt point og dermed også billet til næste års EM-slutrunde.

Det er endnu uvist, om spanierne går videre som nummer et i gruppe F, men sydeuropæerne, der har 20 point, er sikre på som minimum at slutte som nummer to efter tirsdagens resultat.

Sverige indtager andenpladsen med 15 point, men Rumænien på tredjepladsen er kun et point efter med to kampe tilbage.

Svenskerne kan takke Alexander Sørloth for, at Rumænien ikke overtog andenpladsen tirsdag.

Den tidligere FC Midtjylland-bomber sørgede nemlig for pointdeling mellem Norge og Rumænien, da han - ligesom det skete i kampen mellem Sverige og Spanien - udlignede til 1-1 i overtiden.

Selv om Spanien på papiret stillede op med et mere profileret hold i tirsdagens opgør, så lagde svenskerne sig ikke ned.

Første halvleg var trods overvejende spansk boldbesiddelse ganske jævnbyrdig, og begge hold fik spillet sig til chancer foran mål. Det lykkedes dog ikke at få bolden i mål, og så sluttede første halvleg, som den startede.

Svenskerne kom ud til anden halvleg med masser af optimisme, og efter små fem minutter var der så gevinst.

Efter to fremragende redninger af David De Gea måtte Manchester United-målmanden give fortabt, og så kunne Marcus Berg heade bolden i et tomt mål, hvilket fik jublen til at bryde ud i den svenske hovedstad.

Det fik spanierne til at satse mere fremad. Et enkelt mål ville sende De Gea og co. til EM.

Det blev da også til flere gode muligheder, men Robin Olsen i målet syntes umulig at passere.

I overtiden lykkedes det dog, da Rodrigo efter et hjørnespark vinklede bolden i kassen og sendte Spanien til EM.

I gruppe J tog Italien, der allerede inden kampen var kvalificeret til EM, en storsejr, da Liechtenstein blev slået med 5-0. I samme gruppe sendte Teemu Pukki tidligere tirsdag Finland på EM-kurs, da han scorede to mål i finnernes 3-0-sejr over Armenien.

Sejren efterlader Finland, der ligger nummer to, med fem point ned til netop Armenien med to kampe tilbage.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere bliver ved med at stige

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce