Annonce
Sport

Spansk domstol frikender 36 spillere i matchfixingsag

Heino Kalis/Reuters
Der var ikke beviser for, at en kamp mellem Real Zaragoza og Levante var udsat for aftalt spil, mente dommer.

En domstol i Valencia har frikendt 36 spillere i en stor matchfixingsag i Spanien.

Sagen drejer sig om en fodboldkamp i Primera Division mellem Real Zaragoza og Levante i 2011. Zaragoza vandt kampen 2-1 og undgik dermed nedrykning til den næstbedste spanske række.

Dommeren ved den spanske domstol mente ikke, at der var beviser for, at der var manipuleret med kampens resultat. I alt blev flere end 40 personer frikendt.

Retssagen begyndte i september, og blandt de involverede i sagen var de daværende Zaragoza-spillere Ander Herrera og Gabi samt fodboldtræneren Javier Aguirre.

Sidstnævnte blev i 2015 fyret som landstræner for Japan, fordi han var nævnt i matchfixingsagen, selv om Aguirre har afvist, at han har gjort noget forkert.

Ifølge anklageren skulle Zaragoza have overført 965.000 euro svarende til 7,2 millioner kroner til nogle af klubbens egne spillere og trænere. Pengene skulle bruges til at bestikke Levante-spillere og overbevise dem om at tabe med vilje, mente anklageren.

I 2017 blev sagen lukket ned, men den blev genåbnet efter appel fra anklagemyndigheden, La Liga og Deportivo La Coruña, der endte med at rykke ned som følge af Zaragozas sejr i 2011.

Selv om flere end 40 personer blev frikendt, blev tidligere Zaragoza-præsident Agapito Iglesias og klubbens tidligere økonomidirektør Javier Porquera idømt fængselsdomme på 15 måneder for økonomisk svindel.

Det er usandsynligt, at de kommer til at afsone dommene, da domme på op til to år sædvanligvis ikke bliver afsonet af personer, der dømmes første gang i sager, der ikke omhandler vold.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce