Annonce
Sport

Spansk fodboldforbund udsætter El Clasico efter uro

Lluis Gene/Ritzau Scanpix
På grund af uroligheder i Catalonien har Det Spanske Fodboldforbund udsat Barcelona-Real Madrid.
Annonce

Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) har på et hasteindkaldt møde torsdag besluttet at udsætte braget mellem Barcelona og Real Madrid - også kendt som El Clasico.

Det meddeler forbundet på sin hjemmeside fredag.

Kampen skulle være spillet 26. oktober, men på grund af uro i Catalonien har RFEF altså valgt at udsætte opgøret.

De to klubber er fredag blevet enige om, at 18. december vil være en passende dato at spille kampen på, men La Liga ser 4. december som en bedre dato.

Mandag ventes det at blive endeligt besluttet, hvornår kampen i sidste ende vil blive spillet.

Beslutningen om at udsætte kommer efter omfattende protester og uroligheder i regionen. Ni separatistledere fra Catalonien blev mandag idømt fængselsstraffe ved Spaniens Højesteret, og det har vakt vrede i Catalonien.

Mandag blev der også udstedt en ny arrestordre på den catalonske ekspræsident Carles Puigdemont. Han valgte fredag at overgive sig til myndighederne i Belgien.

Real Madrid fører den spanske liga med 18 point, mens de forsvarende mestre fra Barcelona er to point efter på andenpladsen.

Lørdag skal Barcelona på besøg hos Eibar, og holdet tog på grund af urolighederne i Catalonien flyet nordpå torsdag i stedet for fredag. Holdets træning fredag morgen blev derfor afholdt i Vitoria, cirka 60 kilometer fra Eibar.

Real Madrid er også i aktion lørdag, hvor holdet gæster Mallorca i bestræbelserne på at bevare forspringet til ærkerivalen.

Her kan Zinedine Zidane blive tvunget til at finde alternativer for midtbanespillerne Luka Modric og Toni Kroos, der har døjet med skader.

Holdet fra den spanske hovedstad slog senest Barcelona i den spanske Super Cup i august 2017. Siden har Barcelona vundet fire af de indbyrdes kampe, mens to er endt uafgjort.

Det andet opgør i sæsonen mellem Barcelona og Real Madrid i Primera Division skal efter planen finde sted på Santiago Bernabeu i Madrid 1. marts.

/ritzau/

Det Spanske Fodboldforbunds nyhed om udsættelsen af kampen på forbundets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark For abonnenter

Forstå skandalesagen om de udenlandske chauffører i slumlejr

Annonce