Annonce
Sport

Spansk fodboldforbund udsætter El Clasico efter uro

Lluis Gene/Ritzau Scanpix
På grund af uroligheder i Catalonien har Det Spanske Fodboldforbund udsat Barcelona-Real Madrid.

Det Spanske Fodboldforbund (RFEF) har på et hasteindkaldt møde torsdag besluttet at udsætte braget mellem Barcelona og Real Madrid - også kendt som El Clasico.

Det meddeler forbundet på sin hjemmeside fredag.

Kampen skulle være spillet 26. oktober, men på grund af uro i Catalonien har RFEF altså valgt at udsætte opgøret.

De to klubber er fredag blevet enige om, at 18. december vil være en passende dato at spille kampen på, men La Liga ser 4. december som en bedre dato.

Mandag ventes det at blive endeligt besluttet, hvornår kampen i sidste ende vil blive spillet.

Beslutningen om at udsætte kommer efter omfattende protester og uroligheder i regionen. Ni separatistledere fra Catalonien blev mandag idømt fængselsstraffe ved Spaniens Højesteret, og det har vakt vrede i Catalonien.

Mandag blev der også udstedt en ny arrestordre på den catalonske ekspræsident Carles Puigdemont. Han valgte fredag at overgive sig til myndighederne i Belgien.

Real Madrid fører den spanske liga med 18 point, mens de forsvarende mestre fra Barcelona er to point efter på andenpladsen.

Lørdag skal Barcelona på besøg hos Eibar, og holdet tog på grund af urolighederne i Catalonien flyet nordpå torsdag i stedet for fredag. Holdets træning fredag morgen blev derfor afholdt i Vitoria, cirka 60 kilometer fra Eibar.

Real Madrid er også i aktion lørdag, hvor holdet gæster Mallorca i bestræbelserne på at bevare forspringet til ærkerivalen.

Her kan Zinedine Zidane blive tvunget til at finde alternativer for midtbanespillerne Luka Modric og Toni Kroos, der har døjet med skader.

Holdet fra den spanske hovedstad slog senest Barcelona i den spanske Super Cup i august 2017. Siden har Barcelona vundet fire af de indbyrdes kampe, mens to er endt uafgjort.

Det andet opgør i sæsonen mellem Barcelona og Real Madrid i Primera Division skal efter planen finde sted på Santiago Bernabeu i Madrid 1. marts.

/ritzau/

Annonce
Det Spanske Fodboldforbunds nyhed om udsættelsen af kampen på forbundets hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce