Annonce
Tarm

Spansk skunk-dyrker fængslet i fire uger

Skunk er en forædlet cannabisplante, der giver en stærkere euforiserende rus end almindelig hash. Den spanske mand er sigtet for at dyrke 700 af slagsen i Ådum. Foto: Björn Seisselberg/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Den 48-årige spanske mand, der er sigtet for at dyrke skunk ved Ådum, nægter sig skyldig.
Annonce

ÅDUM: Den 48-årige spanske mand, der onsdag blev anholdt i Ådum for at dyrke 700 skunkplanter, skal sidde bag tremmer i de kommende fire uger.

Det besluttede retten i Herning i dag, da manden blev fremstillet i et grundlovsforhør. Den 48-årige spanske mand, der var i solide sko og arbejdsbukser, nægtede sig skyldig i at have dyrket skunk, som skulle bruges til at lave hash.

Han er sigtet efter den såkaldte pusher-paragraf, § 191 for at have dyrket 700 planter og stiklinger, hvilket svarer til omtrent 20 kilo hash, med henblik på at videresælge det.

På gadeplan ville hashen kunne indbringe i omegnen af en million kroner til en pris af 50 kroner for et gram.

Den spanske mand, der ikke taler dansk, ville gerne afgive forklaring ved grundlovsforhøret, men den kan Dagbladet ikke referere, da anklageren bad om at få lukket dørene, fordi der eventuelt kan være gerningsmænd på fri fod.

Den 48-årige mand dyrkede ifølge politiet skunk-planterne på den gamle skole, som ligger på Rosendalvej ved Ådum. Bygningerne ligger et stykke nede af en vej og er godt skjult af store træer og masser af grønt krat.

Politiet fik nys om skunk-drivhuset via et tip og efterforskede derefter sagen, hvorefter de slog til onsdag ved 14-tiden. Ifølge politiet har sagen i Ådum ikke umiddelbar forbindelse til det skunk-drivhus, som blev fundet i Bølling i begyndelsen af august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Fra abort til aktiv dødshjælp: Esbjerg-etiker har fået knubs for at stikke næsen frem

Annonce