Annonce
Erhverv

Spar Nord nyder godt af boligejeres omlægning af lån

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De seneste måneders rentefald har ført til stor aktivitet på omlægning af boliglån, lyder det fra Spar Nord.

Spar Nords kunder har de seneste måneder haft travlt med at omlægge boliglån, og det luner på bankens indtjening, da der kommer flere gebyrer i kassen.

Derfor opjusterer banken forventningerne til overskuddet i 2019. Spar Nord venter nu et overskud for 2019 på 850-950 millioner kroner. Tidligere ventede banken 800-900 millioner kroner.

Det oplyser Spar Nord i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag morgen.

Renterne på de finansielle markeder har haft kurs ned de seneste måneder.

Det har betydet, at det for en del boligejere har kunnet betale sig at omlægge boliglånet og få en lavere rente, hvilket skærer ned på de månedlige udgifter.

Ud over omlægning af lån skyldes opjusteringen, at Spar Nord har haft gevinster på de obligationer, banken har liggende.

Det hænger sammen med, at de faldende renter på de finansielle markeder betyder, at kurserne - altså værdien af obligationerne - er gået i vejret.

Endelig spiller det ind, at banken har haft lavere nedskrivninger - altså forventede tab - på sine udlån.

Spar Nord er i Danmark kategoriseret som en af de vigtigste banker og er med i den gruppe, der er udpeget som systemisk vigtige finansielle institutter - kaldet Sifi.

Det er banker, der har en størrelse, som vurderes at kunne skabe problemer for dansk økonomi som helhed, hvis deres fundament begynder at skride.

Det er ud over Danske Bank, Nykredit, Nordea Kredit, Jyske Bank, Sydbank og DLR Kredit.

Spar Nord er lillebror i det selskab og var den seneste bank til at blive udpeget som Sifi-bank af Finanstilsynet. Det skete i starten af 2019.

Spar Nord kommer med halvårsregnskab 15. august.

/ritzau/

Annonce
Link til meddelelse på Spar Nords hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce