Annonce
Kolding

Spar på vand og forurening: Få en gratis bilvask i Vamdrup

Erik Jacobsen (t.v.) fra F24 i Jernbanegade og Ernst Korf, vaskehallen ved Bonus på Fabriksvej, byder på gratis bilvask i Vamdrup fredag 24. maj og vil ved samme lejlighed informere om, hvorfor hjemmevask af bilen i indkørslen eller ved kantstenen er rigtigt skidt for miljøet. PR-foto
Annonce

Vamdrup: Spar på bilvasken hjemme på vejen og hjælp miljøet. Cirka sådan lyder opfordringen fra kommunen og vaskehallen ved F24 og Bonus i Vamdrup.

Det er nemlig bedre for vandmiljøet at vælge vaskehallen i stedet for selv at vaske bilen hjemme i indkørslen, og for at sætte fokus på det, tilbyder F24 Vamdrup og vaskehallen ved Bonus i Vamdrup en gratis vask i vaskehallen fredag 24. maj i tidsrummet 10-16.

Her kan man også møde miljøtekniker Sten Frandsen fra Kolding Kommune, der fortæller om de uheldige konsekvenser hjemmevask af biler kan have for vandmiljøet.

Annonce

Vand og olie løber ud i jorden

- Vi er af kampagnen vaskbilmedomtanke.nu blevet opfordret til at arrangere en "Store Vaskedag" for at sprede budskabet om, at hjemmevask af bilen i indkørslen eller ved kantstenen er rigtigt skidt for miljøet. Vaskevandet med indhold af blandt andet olie, tungmetaller og mikroplast løber ned i jorden eller ud i regnvandskloakken og dermed direkte ud i vandmiljøet. Det kan man undgå ved at vælge vaskehallen, oplyser Ernst Korff fra vaskehallen ved Bonus på Fabriksvej og Erik Jacobsen fra F24 i Jernbanegade i en pressemeddelelse.

Spildevandet fra en vaskehal ledes nemlig til et renseanlæg, og forbruget af rent vand er meget mindre i en vaskehal.

Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation, som står bag vaskbilmedomtanke.nu, har via en meningsmåling, foretaget af Epinion, undersøgt danskernes vaner i forbindelse med bilvask. Det viser sig, at 35 procent vasker bilen hjemme i indkørslen eller ved kantstenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce