Annonce
Kolding

Spar på vand og forurening: Få en gratis bilvask i Vamdrup

Erik Jacobsen (t.v.) fra F24 i Jernbanegade og Ernst Korf, vaskehallen ved Bonus på Fabriksvej, byder på gratis bilvask i Vamdrup fredag 24. maj og vil ved samme lejlighed informere om, hvorfor hjemmevask af bilen i indkørslen eller ved kantstenen er rigtigt skidt for miljøet. PR-foto

Vamdrup: Spar på bilvasken hjemme på vejen og hjælp miljøet. Cirka sådan lyder opfordringen fra kommunen og vaskehallen ved F24 og Bonus i Vamdrup.

Det er nemlig bedre for vandmiljøet at vælge vaskehallen i stedet for selv at vaske bilen hjemme i indkørslen, og for at sætte fokus på det, tilbyder F24 Vamdrup og vaskehallen ved Bonus i Vamdrup en gratis vask i vaskehallen fredag 24. maj i tidsrummet 10-16.

Her kan man også møde miljøtekniker Sten Frandsen fra Kolding Kommune, der fortæller om de uheldige konsekvenser hjemmevask af biler kan have for vandmiljøet.

Annonce

Vand og olie løber ud i jorden

- Vi er af kampagnen vaskbilmedomtanke.nu blevet opfordret til at arrangere en "Store Vaskedag" for at sprede budskabet om, at hjemmevask af bilen i indkørslen eller ved kantstenen er rigtigt skidt for miljøet. Vaskevandet med indhold af blandt andet olie, tungmetaller og mikroplast løber ned i jorden eller ud i regnvandskloakken og dermed direkte ud i vandmiljøet. Det kan man undgå ved at vælge vaskehallen, oplyser Ernst Korff fra vaskehallen ved Bonus på Fabriksvej og Erik Jacobsen fra F24 i Jernbanegade i en pressemeddelelse.

Spildevandet fra en vaskehal ledes nemlig til et renseanlæg, og forbruget af rent vand er meget mindre i en vaskehal.

Benzinforhandlernes Fælles Repræsentation, som står bag vaskbilmedomtanke.nu, har via en meningsmåling, foretaget af Epinion, undersøgt danskernes vaner i forbindelse med bilvask. Det viser sig, at 35 procent vasker bilen hjemme i indkørslen eller ved kantstenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce