Annonce
Sydjylland

Sparegrisen jagter genvalg

Marianne Mørk Mathiesen er Liberal Alliances spidskandidat til regionsrådsvalget. I sin første periode i regionsrådet har hendes fokus været på at spare på regionens budget. Helt lavpraktisk har hun blandt andet kæmpet for at få rykket budgetmøder med spisning og overnatning på konferencecentre ude i byen og ind i regionshuset. Foto: Mette Mørk

Marianne Mørk Mathiesen har haft besparelser på studieture, mødeudgifter og proteindrikke som fokus i sine første år i regionsrådet. Hun vil fortsat kæmpe for besparelser, og så mener hun, at der skal etableres udskrivelsessygehuse til svækkede patienter, som ikke er raske nok til at komme hjem.

Kandidat: Hun er blevet kaldt smålig adskillige gange, siden hun blev valgt ind i regionsrådet ved valget i 2013. Liberal Alliances Marianne Mørk Mathiesen har delt vandene og skabt sig både venner og modstandere i regionsrådet på grund af sit konstante fokus på at spare. Eksempelvis på regionens udgifter til ophold og forplejning ved de årlige budgetseminarer, der indtil for et par år siden fandt sted på hoteller og konferencecentre. Sammen med daværende regionsrådsmedlem Peter Kofod Poulsen (DF) tog hun i 2014 initiativ til, at alle møder skulle holdes i regionshuset, så udgifterne til forplejning og ophold kunne minimeres.

I dag er møderne uden for regionshuset i Vejle fortid, og Marianne Mørk Mathiesen må stå model til godmodige drillerier, når politikerne indtager måltiderne i regionshusets kantine i stedet for på hoteller og konferencecentre. Den 65-årige læge, der i dag arbejder på halvtid for at have mere tid til det politiske arbejde, betegner sig selv som en vagthund omkring skattekronerne. Hun henviser til, at regionen har sparet seks millioner kroner de sidste par år, efter at den satte en kampagne i gang, der skulle reducere udgifterne til ernæringstilskud. Marianne Mørk Mathiesen havde forinden argumenteret for, at ikke alle ældre patienter havde brug for de dyre proteindrikke, som blev udskrevet på recept.

Blå bog

Marianne Mørk Mathiesen er 65 år og uddannet læge. Hun drev i mange år egen praksis i Esbjerg. Arbejder nu på deltid som vagtlæge for at have tid til arbejdet som politiker. Har to børn og bor i Esbjerg.Medlem af regionsrådet i Syddanmark siden 1. januar 2014. Medlem af forretningsudvalget og sundhedssamordningsudvalget.

Udlandsture

Af andre konkrete tiltag nævner hun blandt flere den kampagne, som i sommer blev sat i gang for at reducere antallet af henvendelser om eksempelvis receptfornyelser, der kan vente til, at den praktiserende læge har tid. Det har ført til et fald i opkaldene på 20 procent og en millionbesparelse for regionen, fordi udgifterne til vagtlægerne er langt højere end regionens udgifter til de praktiserende læger i dagtimerne.

- Jeg ser gerne, at vi gentager kampagnen, for det er et godt eksempel på et tiltag, der på ingen måde er gået ud over velfærden, siger Marianne Mørk Mathiesen. Et andet spareområde for hende er regionens studieture til udlandet.

- Det har undret mig, at vi på et af de første møder i udvalget skulle diskutere, hvor studierejsen skulle gå hen. Mit udgangspunkt var, at vi kunne vente og se, om vi havde et problem, som vi skulle have inspiration til, og så kunne vi se på det, forklarer Marianne Mørk Mathiesen.

Hun har blandt andet meldt fra til en studietur til Canada, fordi hun mente den var overflødig.

På det sundhedspolitiske niveau vil den liberale spidskandidat arbejde for at etablere såkaldte udskrivelsessygehuse for patienter, som er for raske til sygehuset men for syge til at komme hjem.

Marianne Mørk Mathiesen mener, at disse sygehuse, der skal indrettes i eksempelvis lukkede sygehuse i regionen, skal bestå af plejepersonale.

- Det vil være meget billigt per patient. Jeg oplever som vagtlæge, at 60-80 procent af de svækkede ældre, som jeg er nødt til at indlægge, i princippet ikke har behov for lægehjælp, men bare mangler omsorg, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Annonce

Tre oplæg

Du skal stemme til regionsrådsvalget, fordi man bør tage del i de demokratiske processer. Men jeg har fuld forståelse for, at man ikke sætter sig ind i regionspolitik, fordi der reelt ikke er meget politik i det.

Forskellen på mig og de andre kandidater er, at jeg tager borgernes skattepenge alvorligt og er altid på udkig efter at minimere udgifter.

Når jeg bliver valgt, vil jeg kæmpe for et udskrivningssygehus og en bedre behandling af svage ældre.

Annonce

Op og ned i Syddanmark

Det bedste ved Syddanmark er befolkningen, fordi den har begge ben på jorden.

Syddanmarks største udfordring er, at folk flytter, og der mangler læger og er mangel på lærepladser.

Annonce

Tættere på

Jeg gik ind i politik, fordi jeg vil fastholde, at sundhedspenge skal bruges til behandling og forebyggelse og ikke overflødige projekter.

Min fritid bruger jeg på at træne til Rynkebys cykeltur til Paris til sommer.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Varde

En stor mand med charme – og et kvantum kynisme

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce