Annonce
Esbjerg

Sparekasse finder afdelingsdirektør i egne rækker

Middelfart Sparekasses nye afdelingsdirektør Henrik Toverud Stokkebæk er hentet fra egne rækker. Her ses han flankeret af kollegerne Kent Øgendahl (tv) og Lars Grene. PR-foto
Henrik Toverud Stokkebæk, privatkundechef i Middelfart Sparekasse i Esbjerg siden åbningen i 2013 er udnævnt til afdelingsdirektør i afdelingen.

Esbjerg: Middelfart Sparekasse har fundet sin nye afdelingsdirektør i Esbjerg internt. Han hedder Henrik Toverud Stokkebæk, 43 år, og han har været privatkundechef i afdelingen siden åbningen i 2013.

Henrik Stokkebæk afløser Harri G. Pedersen, der i sommer pludseligt fratrådte sammen med erhvervskundechef Morten Ovesen – begge er netop blevet ansat i henholdsvis Danske Andelskassers Bank og Den Jyske Sparekasse.

Martin Baltser, administrerende direktør i Middelfart Sparekasse siger om ansættelsen af Henrik T. Stokkebæk:

- Vi har været gennem en grundig proces, hvor vi har haft samtaler med flere kandidater. I sidste ende stod det klart for os, at Henrik er den rigtige mand til at lede afdelingen. Han tager et stort ansvar og har en facon, hvor han både sikrer det gode arbejdsmiljø og fokus på resultater i afdelingen. Og sidst, men ikke mindst, så har han kollegernes opbakning, siger han.

Annonce

Privat

Henrik Toverud Stokkebæk er født og opvokset i Esbjerg og bor stadig i byen sammen med sin kæreste, Lea, og børnene Alma og Niels.

Den nye titel markeres på et senere tidspunkt med en reception i sparekassens lokaler på Dokken 10.

Styrmanden bliver kaptajn

Henrik Toverud Stokkebæk har som nævnt været en del af ledelsen i afdelingen siden 2013. Nu tager han skridtet op, og han ser frem til opgaven.

- Jobbet og jeg er nærmest vokset sammen over årene, så jeg ser frem til opgaven. Vi har en stærk afdeling, som fortsat er i voksealderen, så vi skal have vist esbjergenserne, at Middelfart Sparekasse er det helt rigtige valg for både privat- og erhvervskunder. Vi har landets mest tilfredse kunder, og er landets næstbedste arbejdsplads, så vi har et godt udgangspunkt, synes jeg.

Afdelingen på Dokken i Esbjerg tæller i dag 13 kolleger, og nummer 14 skal snart ansættes.

- Vi går i overvejelser om, hvilken profil der er den rigtige til afdelingen. Heldigvis har vi tid til at tænke os om, så den frihed vil vi tage os, siger Henrik T. Stokkebæk.

Afdelingen har lige siden etablering med forhenværende direktør, Mikael Breinholt Juhl, i dag områdedirektør i Andelskassen, fra første åbningsdag prioriteret erhvervsområdet højt, og sådan vil det fortsat være, lyder det fra den nye afdelingsdirektør.

- En af vores styrker er, at vi klarer alt lokalt. Det gælder både privatkunder og erhvervskunder uanset deres størrelse. Det gør det nemt og smidigt at være kunde, at vi har samlet alt omkring kunden lokalt, siger Henrik T. Stokkebæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En læge er en læge is a doctor

Selvfølgelig skal læger på danske sygehuse kunne tale og forstå dansk. Det er sund fornuft, og det er fuldstændigt ligegyldigt, om lægen kommer fra eksempelvis Rumænien eller Indien.Forskellen på de to lande – i denne sammenhæng – er, at det ene, Rumænien, er et EU-land, og det er det andet, Indien, ikke. En læge fra Indien vil derfor skulle bestå en særlig danskprøve for at kunne få en dansk lægeautorisation. Det samme sprogkrav findes ikke til en læge fra et EU-land, og derfor kan vedkommende i princippet praktisere overalt i unionen. Det siger sig selv, at det er noget rod. Kan man som patient ikke forstå det, lægen siger, er det jo ligegyldigt, om det er rumænsk eller indisk, man ikke forstår. Man forstår ikke. Det burde egentlig ikke være en sag, der løses på det regionale niveau, men omvendt er regionen som arbejdsgiver ansvarlig for, at medarbejderne kan udfylde de tiltænkte roller, ikke bare forsvarligt men godt. Region Syddanmark tager nu fat om problemet og laver ens sprogregler for alle udenlandske læger på sine sygehuse. Det manglede bare. Der lægges op til en pragmatisk løsning. Den lokale sygehusledelse kan dispensere, og det er faktisk også sund fornuft. Først og fremmest skal vi nemlig have læger på vores sygehuse, og selv om der ikke findes en præcis opgørelse over antallet af udenlandske læger på syddanske sygehuse, er det givet, at vi vil være ilde stedt som patienter, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen arbejder omring 2200 udenlandske læger i Danmark, godt 1200 af dem kommer fra EU-lande. Sundhedsvæsnet ville helt regulært bryde sammen, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Står valget mellem en læge, der er udfordret på dansk på det korrekte niveau, og slet ikke nogen læge, er der derfor reelt ikke et valg. Sprogkravet i forbindelse med ansættelse af læger på regionens sygehuse er en helt fin og rigtig ambition. Men i praksis vil indsatsen for efterfølgende at opkvalificere sprogfærdighederne fortsat være helt nødvendig – og måske skulle man også skrue op for ambitionerne her. Det må være et ret centralt parameter i vores sundhedsvæsen, at lægen er til at forstå – for patienter og det øvrige sundhedspersonale.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce