Annonce
Billund

Sparekassen Kronjylland kåret som Danmarks bedste arbejdsplads

De stolte medarbejdere i Sparekassen Kronjylland i Vorbasse. Privatfoto
Konsulentfirmaet Great Place To Work har kåret Sparekassen Kronjylland som Danmarks bedste arbejdsplads med over 500 medarbejdere

Billund: Sparekassen Kronjylland er netop blevet kåret til Danmarks bedste arbejdsplads med over 500 medarbejdere. Bag kåringen står analyse- og konsulentvirksomheden Great Place To Work. Resultatet kommer ikke bag på medarbejderne i Vorbasse:

- I Sparekassen Kronjylland har vi en flad struktur og en forretning, der har et skarpt fokus på, at der skal tilfredse medarbejdere til at skabe tilfredse kunder. I Sparekassen er vi lykkedes både med at have Danmarks mest tilfredse kunder og nu også være den bedste danske arbejdsplads. Det er vi utroligt glade og stolte over, fortæller H.C. Christensen, der er afdelingsdirektør i Vorbasse.

Annonce

H.C. Christensen peger på, at Sparekassen som selvejende institution kan tænke mere langsigtet end for eksempel traditionelle banker med aktionærer:

- Vi skal ikke hvert kvartal levere et vist afkast til nogle aktionærer, men kan tænke mere langsigtet på at skabe en balance mellem kunder, medarbejdere, Sparekassen og samfundet. Det tror jeg gør en forskel for medarbejdere og kunder, forklarer han og tilføjer, at han håber, at kunderne kan mærke medarbejdernes tilfredshed med at gå på arbejde i afdelingen i Vorbasse.

Det er ikke kun på kunde- og medarbejdertilfredshed, at Sparekassen Kronjylland skaber gode resultater. I 2019 har Sparekassen leveret det bedste halvårsregnskab i virksomhedens 190-års historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Arriva var skiftet ud med veterantog

Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Erhverv

Erhvervsforening efterlyser svar om havnens fremtid: Usikkerhed er gift for virksomheder og investorer

Annonce