Annonce
Erhverv

Sparekassen Kronjylland lukker sin filial i Hejnsvig

Jørn Olsen (tv) fra menighedsrådet og H. C. Christensen, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland Vorbasse er begge godt tilfredse med samarbejdet og den endelige handel. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Sparekassen Kronjylland har valgt at sælge bygningen i Hejnsvig og dermed lukker filialen.

Hejnsvig: Sparekassen Kronjyllands filial i Hejnsvig lukker. Sidste åbningsdag i sparekassen er den 25. oktober, og derefter skal kunderne til Vorbasse, hvis de vil have et fysisk møde med en medarbejder i banken.

- Alle de nuværende medarbejdere vil, som de også har i dag, have udgangspunkt fra Vorbasse. Her afholdes kundemøderne, eller hvis kunden ønsker det hos kunden, siger H. C. Christensen og tilføjer:

- I knap tre år har filialen været deltidåbent, og vi må bare erkende, at filialen bliver brugt mindre og mindre af kunderne.

Som en konsekvens af lukningen, forsvinder pengeautomaten også.

- Brugen af automaten er ligeledes blevet mindre de senere år, og da det er omkostningsfyldt både med hensyn til opfyldelse af krav til sikkerhed og holde driften ved lige, har vi valgt at lukke den, siger afdelingsdirektøren.

Annonce

Bygning står ikke tom

Bygningen kommer dog ikke til at stå tom. Hejnsvig Menighedsråd havde længe været på udkig efter nye lokaler og tog kontakt til Sparekassen Kronjylland i Vorbasse, der driver filialen i Hejnsvig.

De har købt bygningen, og til november rykker menighedsrådet ind i de nye lokaler.

- Bygningen skal danne ramme om et nyt sognehus til gavn for Hejnsvig og Vesterhede. Der skal være kontor til præsten, sognemedhjælperne og menighedsrådet, men vi håber også at kunne sætte flere aktiviteter i gang. Det kan være aktiviteter som sangaften eller foredrag. Vores kor kommer også til at benytte bygningens lokaler til at øve i, siger Jørn Olsen, der er formand for menighedsrådet i Hejnsvig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce