x
Annonce
Erhverv

Sparekassen Kronjylland lukker sin filial i Hejnsvig

Jørn Olsen (tv) fra menighedsrådet og H. C. Christensen, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland Vorbasse er begge godt tilfredse med samarbejdet og den endelige handel. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Sparekassen Kronjylland har valgt at sælge bygningen i Hejnsvig og dermed lukker filialen.

Hejnsvig: Sparekassen Kronjyllands filial i Hejnsvig lukker. Sidste åbningsdag i sparekassen er den 25. oktober, og derefter skal kunderne til Vorbasse, hvis de vil have et fysisk møde med en medarbejder i banken.

- Alle de nuværende medarbejdere vil, som de også har i dag, have udgangspunkt fra Vorbasse. Her afholdes kundemøderne, eller hvis kunden ønsker det hos kunden, siger H. C. Christensen og tilføjer:

- I knap tre år har filialen været deltidåbent, og vi må bare erkende, at filialen bliver brugt mindre og mindre af kunderne.

Som en konsekvens af lukningen, forsvinder pengeautomaten også.

- Brugen af automaten er ligeledes blevet mindre de senere år, og da det er omkostningsfyldt både med hensyn til opfyldelse af krav til sikkerhed og holde driften ved lige, har vi valgt at lukke den, siger afdelingsdirektøren.

Annonce

Bygning står ikke tom

Bygningen kommer dog ikke til at stå tom. Hejnsvig Menighedsråd havde længe været på udkig efter nye lokaler og tog kontakt til Sparekassen Kronjylland i Vorbasse, der driver filialen i Hejnsvig.

De har købt bygningen, og til november rykker menighedsrådet ind i de nye lokaler.

- Bygningen skal danne ramme om et nyt sognehus til gavn for Hejnsvig og Vesterhede. Der skal være kontor til præsten, sognemedhjælperne og menighedsrådet, men vi håber også at kunne sætte flere aktiviteter i gang. Det kan være aktiviteter som sangaften eller foredrag. Vores kor kommer også til at benytte bygningens lokaler til at øve i, siger Jørn Olsen, der er formand for menighedsrådet i Hejnsvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce