Annonce
Billund

Sparekassen Kronjylland om lukningen af Julens Glæder: - Vi er nødt til at følge lovgivningen

Sparekassen Kronjylland i Vorbasse må følge lovgivningen, selvom det er ærgerligt for Julens Glæde. Arkivfoto
Ny hvidvasklovgivning og øget kontrol med indbetalte penge fra foreninger er skyld i, at Julens Glæde snart er en saga blot. Heldigvis rammes de mere almindelige foreninger ikke så hårdt, lyder det fra den lokale sparekasse.

Vorbasse: Ny EU-lovgivning skal stoppe misbrug og falske foreninger, der vil skjule fordækte forretninger som for eksempel narkohandel. Lovgivningen kræver mere kontrol og dokumentation i forhold til pengeflowet, og det er det, som rammer Julens Glæde, der har tradition for at samle kontanter ind.

Sådan lyder det fra H.C. Christensen, direktør i Sparekassen Kronjylland i Vorbasse.

Han er ked af de nye regler, og at det rammer en lille lokal forening som Julens Glæde.

- Vi kender dem, og vi ved, hvad de står for. Der er også en social funktion i det, og der er overhovedet ingen grund til at mistænkeliggøre noget som helst, men omvendt bliver vi også nødt til at følge lovgivningen, for det er set, at der er blevet oprettet falske foreninger, og følger vi ikke loven, så får vi også skældud, siger H.C. Christensen.

I forhold til andre, for eksempel sportsforeninger, er kravene også skærpet:

- Vi har haft travlt med at underrette alle foreninger, for uanset hvor godt, vi kender dem, så skal vi nu have legitimation, bestyrelsesreferater og kopier af vedtægter, siger H.C. Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce