Annonce
Tønder

Sparekassen rykker ind på Søndertorv

Det er her på parkeringsområdet foran SuperBrugsen, at den lokale brugsforening i samarbejde med Sparekassen Bredebro agter er etablere en ny filial, der skal være med til at gøre Søndertorv til et attraktivt centermiljø. På billedet ses til venstre SuperBrugsens uddeler Søren Lindholm, sparekassens kommende lokale filialdirektør Helle Gaarde Thomsen og sparekasse-direktør Keld Riddersholm Nielsen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Med Sparekassen Bredebros beslutning om at åbne en filial i Toftlund med en placering omkring Søndertorv, åbner man for et ambitiøst udviklingsprojekt, der skal opgradere området til et samlingssted med centermiljø. Lederen af filialen er fundet.

TOFTLUND: Sparekassen Bredebro er på vej til Toftlund, og første stop bliver Outlet-huset i Søndergade 37 i udkanten af Søndertorv.

- Det er dog kun en midlertidig placering, siger sparekasse-direktør Keld Riddersholm Nielsen med henvisning til, at Sparekassen i samarbejde med SuperBrugsen i Toftlund har helt andre og større planer.

- Vi vil gerne udvikle Søndertorv og skabe et attraktivt torve- og centermiljø. Her passer Sparekassen rigtig godt ind. Vi vil lave et samlingssted, hvor folk kan gå tørskoet fra det ene til det andet, siger foreningsuddeler Søren Lindholm.

Ifølge Keld Riddersholm Nielsen er fremtidstankerne kun nedfældet på konvolutter, men der er sat en arkitekt på for at udarbejde et byggeprojekt. Tanken er at opføre et nybyggeri i tilknytning til SuperBrugsen.

Om alt går vel, vil nybyggeriet stå klar næste sommer.

Annonce

Filialer

Før finanskrisen forgodt 10 år siden havde fire pengeinstitutter afdelinger i Toftlund. Ud over de to landsdækkende banker Nordea og Danske Bank var det Sydbank og Sparekassen Bredebro.

Nu vender Sparekassen tilbage til byen, hvor der indrettes en rådgivningsfilial, der bliver uden kassefunktion, men med fuld service med hensyn til rådgivning, døgnboks og pengeautomat.

Tre arbejdspladser

Men indtil da, åbner Sparekassen Bredebro sin nye afdeling i stueetagen af Outlet-bygningen. Den har tidligere blandt andet huset "Folkebladet". Bygningen ryddes og indrettes i første omgang til tre arbejdspladser, mødelokaler og andre nødvendige faciliteter.

Når Sparekassen har valgt at udvide med en filial i Toftlund, er det med baggrund i opfordringer fra lokalområdet og den kendsgerning, at man har fundet den helt rigtige leder.

- Det har været afgørende for os, siger direktøren, og henviser også til, at Toftlund-området har et opland på 5000 indbyggere, der i øjeblikket står uden et lokalt pengeinstitut.

Den nye leder

Stillingen som ny filialdirektør er overdraget til Helle Gaarde Thomsen. Den 49-årige er et kendt ansigt i Toftlund, hvor hun som ung stod i lære i den daværende Sparekassen Sydjylland. Senere blev hun fra 2007 til 2011 filialleder for Danske Banks afdeling i Toftlund. Siden 2011 har hun været tilknyttet Danske Banks privat banking-center i Esbjerg med Sønderjylland som hovedansvarsområde.

Nu går turen så tilbage til Toftlund, og Helle Gaarde Thomsen glæder sig.

- At være med til at åbne en ny afdeling og gøre en forskel for Toftlund er en udfordring, det var svært at sige nej til, lyder det fra den kommende filialdirektør, der helt officielt tiltrådte den nye stilling 1. november.

Helle Gaarde Thomsen er kendt i Toftlund, blandt andet som kasserer i idrætsforeningen, samt som bogholder i handels- og håndværkerforeningen.

Hvornår hun og Sparekassen rykker ind i Søndergade 37 er endnu ikke helt på plads. Bygningen ejes af SuperBrugsen. Bunden af bygningen tømmes netop nu, og når de tre planlagte arbejdspladser og øvrige faciliteter er etableret, slår Sparekassen Toftlund døren op.

- Inden udgangen af november er vi på plads, forudser Keld Riddersholm Nielsen.

Sparekassen Bredebro og SuperBrugsen i Toftlund har ambitiøse planer med Søndertorv. I første omgang rykker det lokale pengeinstitut ind i den tomme Outlet-bygning i Søndergade 37. Næste sommer skal et nybyggeri stå klar. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det er her på parkeringsområdet foran SuperBrugsen, at den lokale brugsforening i samarbejde med Sparekassen Bredebro agter er etablere en ny filial, der skal være med til at gøre Søndertorv til et attraktivt centermiljø. På billedet ses til venstre SuperBrugsens uddeler Søren Lindholm, sparekassens kommendelokale filialdirektør Helle Gaarde Thomsen og sparekasse-direktør Keld Riddersholm Nielsen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se fotos og video: Publikum og presse blev bortvist fra flyopvisning

Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];