Annonce
Esbjerg

Sparekrav og byggeplaner rammer åbningstiden: Fiskerimuseet lukker dørene en dag om ugen

Skolerne kan stadig bruge Fiskeri- og Søfartsmuseets laboratorier og andre undervisningsfaciliteter om mandagen, men de almindelige gæster må vælge en anden ugedag i vinterhalvåret. Dog er der åbent om mandagen i vinterferien. Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet
Fiskeri- og Søfartsmuseet arbejder med relancering af museet. Derfor holder museet for første gang siden åbningen i 1968 mandagslukket i vinterhalvåret.

Esbjerg: Fiskeri- og Søfartsmuseet har for første gang i dets historie indført en lukkedag i vinterhalvåret. I denne uge var døren til museet lukket mandag, og det vil den være hver mandag i 19 uger om året.

- Der var måske 20-30, der kørte forgæves til museet i mandags, og vi må nok forvente en håndfuld klagesager over mandagslukningen den næste måneds tid, siger museets kommunikationschef, Vibeke Birk.

Hun beklager, at blandt andet dagplejemødre må undvære museets legeplads om mandagen.

- Det er ærgerligt, og vi er kede af, at vi må holde lukket for gæster, men man kan stadig booke undervisningsforløb og lignende, fortæller hun.

Annonce

MANDAGSLUKKET

Fiskeri- og Søfartsmuseet er lukket om mandagen i ugerne:
1-6
8-13
44-50

Havets Giganter

Mandagslukningen kommer for at spare penge. Museet er oven på flere års besparelser blevet skåret med 120.000 kroner årligt i dette års budget, samtidig med at man bruger mange ressourcer på udvikling af museet med det store projekt Havets Giganter.

- Vi sparer og flytter nogle ressourcer til udvikling af museet. Vi står foran en stor opgave med at detailplanlægge museets om- og udbygningsplaner. Den opgave kræver alle mand på dæk, også blandt personalet med gæstekontakten, fortsætter kommunikationschefen.

Netværksgrupper, virksomheder og andre interessenter kan samtidig bedre blive orienteret om udviklingsplanerne de dage, museet er lukket.

- Lukkedage betyder driftsbesparelser, men det betyder også tid til udvikling, siger museumsdirektør David Dupont-Mouritzen, der er fyldt med tro på fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce