x
Annonce
Kolding

Sparepause i arbejdet med at forbedre Bønstrup Sø

Nu bliver udsigten til Bønstrup sø som badesø endnu længere. Arkivfoto. Sigrid Hald Kristensen.

Kolding: Nu bliver indsatsen for at kortlægge årsagerne til fosfor-forureningen i Bønstrup Sø sat på pause. Arbejdet står på, fordi der er et politisk ønske om at udvikle Bønstrup Sø til en badesø.

Årsagen er den aktuelle jagt på besparelser på Kolding Kommunes 2019-budget, som i øjeblikket ser ud til at skride voldsomt i forhold til det, politikerne regnede, da de lagde det for et år siden. Dengang kalkulerede de med et kasseforbrug på 10 millioner kroner i år - og det tal er nu vokset til næsten 190 millioner kroner.

Det er politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget, der har besluttet at bidrage med 200.000 kroner ved at udskyde det videre arbejde med Bønstrup Sø til 2020.

Andre 475.000 kroner har de fundet ved at inddrage 344.000 ubrugte kroner, der ellers var sat af til en grøn pulje til bl.a. spiselige bede og ved at udskyde en badeplatform i Skærsø til 2020. Desuden er en elbil-ordning ophørt, og det bidrager med 51.000 kroner.

Enhedslisten og SF er ikke med på at skære alle midlerne væk til den grønne pulje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce