Annonce
Kolding

Sparepause i arbejdet med at forbedre Bønstrup Sø

Nu bliver udsigten til Bønstrup sø som badesø endnu længere. Arkivfoto. Sigrid Hald Kristensen.

Kolding: Nu bliver indsatsen for at kortlægge årsagerne til fosfor-forureningen i Bønstrup Sø sat på pause. Arbejdet står på, fordi der er et politisk ønske om at udvikle Bønstrup Sø til en badesø.

Årsagen er den aktuelle jagt på besparelser på Kolding Kommunes 2019-budget, som i øjeblikket ser ud til at skride voldsomt i forhold til det, politikerne regnede, da de lagde det for et år siden. Dengang kalkulerede de med et kasseforbrug på 10 millioner kroner i år - og det tal er nu vokset til næsten 190 millioner kroner.

Det er politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget, der har besluttet at bidrage med 200.000 kroner ved at udskyde det videre arbejde med Bønstrup Sø til 2020.

Andre 475.000 kroner har de fundet ved at inddrage 344.000 ubrugte kroner, der ellers var sat af til en grøn pulje til bl.a. spiselige bede og ved at udskyde en badeplatform i Skærsø til 2020. Desuden er en elbil-ordning ophørt, og det bidrager med 51.000 kroner.

Enhedslisten og SF er ikke med på at skære alle midlerne væk til den grønne pulje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce