Annonce
Tønder

Spark dæk: Folk, fæ og gamle folkevogne

Ikke mindst mange tyske modeller, folkevogns-rugbrød og gamle bobler fra 60'erne, fyldte pænt på parkeringspladsen foran Skærbækcentret. Foto: André Thorup
Skærbækcentret var søndag for første gang vært for et veteranbiltræf. De fyldte godt op på parkeringspladsen foran centret, hvor de rullende klenodier trak både lokale og feriefolket til.
Annonce

SKÆRBÆK: De var grønne og de var gule. De var store, de var små. Og fælles for dem alle var, at de var mindst 25 år gamle, og så var de frisk vasket og blank poleret.

Den store parkeringsplads foran Skærbækcentret i Skærbæk var søndag middag fyldt godt op. Det var dog ikke med almindelige biler, men med rullende klenodier og modeller, der var moderne, da farfar var ung. Ikke mindst mange tyske biler, bobler og rugbrød fra 60'erne, og flotte Mercedes'er var kørt i stilling.


Jeg vil gerne mødes med andre tosser som mig

John Jensen, veteranbilejer, Haderslev


Veteranbiltræffet var det første, som Skærbækcentret stod for. Centrets projektleder, Mette Greve, var idékvinden bag, og hun så glad ud.

- Her i sommer har vi mange aktiviteter til børnene, men vi manglede lidt til de voksne, fortæller hun om baggrunden.

Annonce

45 pølser

Søndag formiddag anede hun ikke, om der ville komme fem eller 100 biler. Træffet var nemlig uden forudgående tilmelding, men i den åbne invitation udstyret med det trækplaster, at der var en ringriderpølse til hver bil- og knallertejer, der dukkede op.

- Indtil nu skal vi af med 45 pølser, og vi kommer af med flere. For vi ved, at der er flere undervejs, lød meldingen fra Mette Greve ved middagstid.

Det skulle vise sig at være helt rigtig. Da træffet sluttede hen på eftermiddagen, kunne hun berette om i alt 108 deltagende biler og knallerter.

John Jensen havde i sin ombyggede 2 CV fra 1979 taget turen fra Haderslev til biltræffet i Skærbæk. Foto: André Thorup

En af dem, der gjorde sig fortjent til en grillpølse med brød var John Jensen. I sin skrigende grønne, special ombyggede 2 CV-varebil havde han taget turen fra Haderslev til Tønder.

- Jeg vil gerne mødes med andre tosser som mig, lød det med et smil, mens han fortalte historien om hans unikke køretøj.

Det blev tilbage  i 1979 bygget af en mekaniker i Lundsbjerg ved Aabenraa. Der findes kun omkring 25 eksemplarer, og John Jensen har været den stolte ejer af det sjældne køretøj i knap tre år.

- Jeg fik den til en galt fornuftig pris, sagde han.

To-årige Malte er helt vild med bedstefars MG Midget, der er årgang 1961. Foto: André Thorup

Den grønne 2 CV stod i Skærbæk tæt ved en sølvfarvet MG Midget årgang 1961. Dermed er bilen præcis samme årgang som dens ejer, Kjeld Lorenzen. Han bor i Døstrup og havde dermed ikke særlig langt til Skærbæk. Det var faktisk en skam.

Veteranbiltræf i Skærbæk Foto: André Thorup

- For jeg får faktisk kørt alt for lidt i den. Min kone gider faktisk ikke køre med, fortalte han. Der er dog udsigt til, at Kjeld Lorenzen og hans lille sølvgrå perle vil komme mere ud på landevejen i den kommende tid. Barnebarnet Malte på to år er nemlig helt vild med bedstefars bil.

Annonce

Mere på vej

Vild med MG'en og alle de andre biler og knallerter var også Mette Greve. Premieren som biltræf-arrangør forløb så lovende, at der formentlig er mere i vente.

- Jeg tænker ikke, at det er sidste gang, vi laver det her,  siger hun.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce