Annonce
Livsstil

Spark gang i sofakroppen: Disse udendørs aktiviteter kan både børn og voksne kaste sig over i påsken

Foto: Mette Mørk, Ard Jongsma, Jørgen Kirk
Få hjertet til at banke, blodet til at strømme og latteren til at flyde. Her er fem udendørs aktiviteter, som både voksne og børn kan kaste sig ud i i påsken.
Annonce

Wow Park

I Wow Park i Skjern og Billund kan man slippe den ophobede energi fri og give fuld gas i trækronerne, skovbunden og under jorden. I begge parker er der rutsjebaner, trætoplegehuse og hængebroer, og er det for kedeligt, er der også vilde kæmpeslynger, sjove svævebaner og giga-net i træerne. Under jorden er der huler og selvfølgelig også en stor skovlabyrint, som hele familien kan blive væk i. Når der bliver behov for at geare ned, kan man gå i kreaværkstedet og arbejde med træ, maling og andre sjove materialer. Begge parker åbner 27. marts.

Der findes en Wow Park i både Skjern og Billund, og begge steder er det muligt at lege og tumle al den energi ud, som har hobet sig op det seneste år. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Zoologisk Have i Odense

I Odense Zoo kan man komme helt tæt på vilde dyr som kornsnogen, lemuren og kapivaren. I havens Oceanium kan man rejse igennem Sydamerika og hilse på spademaller og søkøer, og i anlægget Skildpaddernes Giganter venter kæmpeskildpadderne. Odenses zoologiske have har også Europas største voliere, og i Bøgetoppen venter en 250 meter lang tur i trækronerne i op til 12 meters højde. Endelig er der også et stort legeområde, så alle i familien kan holde sig beskæftiget. Odense Zoo anbefaler, at man køber billet online i stedet for at stille sig i kø ved billetlugen, og derudover skal alle gæster fra 15 år og opefter kunne fremvise en negativ covid-19-prøve, som er blevet taget inden for 72 timer.

Odense Zoo har åbent i påsken, men det anbefales, at man køber billet online på grund af corona, hvis man vil ind og hilse på dyrene. Foto: Ard Jongsma
Annonce

Påskehygge i Den Fynske Landsby

Fra 1. til 5. april inviterer Den Fynske Landsby til påskehygge, og samtidig fejrer landsbyen, at det er 75 år siden,  at portene blev slået op første gang. I landsbyen vil det være muligt at blive klogere på 1800-tallets påsketraditioner, da der er hængt påskeæg op rundtomkring med informationer om påsken i 1800-tallet. På turen rundt i landsbyen støder man måske også på madmor, der farver påskeæg på den gammeldags måde, og andre ”levende historier”, der gerne vil snakke og fortælle. Aktiviteterne finder sted i tidsrummet fra klokken 11 til 15.

Den Fynske Landsby inviterer til påskehygge fra 1.-5. april. Foto: Christian Nordholt
Annonce

Madsbyparken

I Madsbyparken i Fredericia er der fri adgang til legeparkens aktiviteter hele året. Det er muligt for børn og barnlige sjæle at slå sig løs i sandlegepladsen, prøve tarzanbanen eller tage en tur på mooncarbanen, men grundet forsamlingsforbuddet er der ikke adgang til kaninerne, grisene og fuglevolieren samt de indendørs publikumsfaciliteter i Legeparken frem til 5. april. Madsbyparken består af Madsby Legepark, Den Historiske Miniby og Fredericia Idrætscenter.

Madsbyparken er altid et besøg værd, hvis man har brug for at komme af med noget energi. Foto: Mette Mørk
Annonce

Kongernes Jelling

Tørster man efter lidt historie og få genopfrisket Danmarks dåbsattest, er det muligt at gå en tur i det udendørs monumentområde ved Kongernes Jelling. Monumentområdet dækker et areal svarende til 20 fodboldbaner, og den absolutte hovedattraktion er Jellingstenene, som beskriver overgangen fra den hedenske vikingetid til den kristne middelalder. Den store Jellingsten rejste Harald Blåtand omkring år 965, mens hans far, Gorm den Gamle, rejste den lille Jellingsten omkring år 950.

Vikingerne holder corona-fri, men det er stadig muligt at gå en tur i Kongernes Jelling og få genopfrisket, hvordan runer ser ud. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nordtyskland

Skole advarer mod ufo-panik

Annonce