Annonce
Haderslev

Spasmagere plukker en høne med hinanden

For nogle år siden udfordrede Johannes Gjesing pressen i Haderslev til at spise surstrømming. Nu skal han plukke en høne. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Haderslev: En finurlig sognepræst fra Gram og en humørfyldt entertainer fra Haderslev tørner søndag 2. juni klokken 12.30 sammen ved Hertug Hans Festival.

Det er to herrer med ordet i deres magt, som helt bogstaveligt ryger i totterne på hinanden.

Entertaineren og den kendte konferencier, sidste års æreshertug, Alex Bødiker, tørner sammen med sognepræst, brandmand og Pins’ Mærken-arrangør Johannes Gjesing i dysten "Nak og pluk".

Gennem flere år har Johannes Gjesing fra Gram udfordret sin og andres smertetærskel og fortæret både græshopper, chili og sågar den ildelugtende svenske specialitet surströmming i den gode sags tjeneste – og altid i højt humør og med snakketøjet i orden.

Alex Bødiker fra Haderslev er kendt for både at kunne synge Beatles-sange og lukke "gas" og andre sandheder ud som en fjerdedel af den populære Willys Kaffeklub. Utallige andre meritter står også på den aldrig ordfattige spasmagers alenlange cv.

Annonce
Alex Bødiker er kendt fra Willys Kaffeklub og elsker Beatlres. Nu har han en høne at plukke med Johannes Gjesing. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce