Annonce
Haderslev

Specialbørn: Politisk glæde over øget frihed til skoleledere

Byrådsmedlem Signe Knappe (V) og hendes kolleger i socialudvalget og udvalget for børn og familie holdt ekstraordinære møder for at lægge pres på ministerium i et forsøg på at lempe de skrappe regler for specialbørn, hvor alt fravær uden lægeattest bliver registreret som ulovligt. I en coronatid skal der være mulighed for at vælge, mener politikerne. Arkivfoto:Timo Battefeld
Udvalget for børn og familie og socialudvalget fik held med deres appel til undervisningsministeren. Nu kan skolelederen vurdere, om en elev i en specialklasse eller på specialskole kan få lov til at blive hjemme - uden at risikere ulovligt fravær.

Corona:  Forældre til børn, der går i specialklasser, på specialskole eller STU - særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse - får nu mulighed for at holde deres børn hjemme uden at skulle stille med en lægeattest.

Undervisningsministeren gav tirsdag med et nyt regulativ landets skoleledere frihed til at bedømme, om børnene skal i skole eller ej - uden at et eventuelt fravær registreres som ulovligt. Efter en anmodning til skolelederen, som skal nikke ja eller nej, kan forældre derfor nu holde deres barn hjemme.

Beslutningen kommer som en stor glæde for næstformanden for Haderslev Byråds udvalg for børn- og familie, Signe Knappe (V). På baggrund af et stigende smittetal og henvendelse fra flere bekymrede forældre til specialbørn, der i modsætning til alle andre skolebørn skal møde i skole, stillede hun sammen med byrådskollegerne Lene Bitsch Bierbaum (V), Thomas Fredsted (V) og Malene Ravn Neuman (DF) et såkaldt medlemsinitiativ, der på et ekstraordinært møde fredag fik opbakning fra resten af udvalget. Søndag blev det fulgt op af socialudvalget, der også holdt et ekstraordinært møde, og de to udvalg var ganske enige: Giv skolelederne frihed til at vurdere, hvad der er bedst for det enkelte barn, lød opfordringen fra Haderslev-politikerne til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz Theil, som mandag modtog brev fra Haderslev.

Annonce

Nye retningslinjer

Allerede tirsdag eftermiddag kom der nye retningslinjer fra ministeriet. Retningslinjerne indeholder en øget fleksibilitet og mulighed for skolelederen til at træffe et vælg på baggrund af en bedømmelse af det enkelte barn.

- Det er jeg fantastisk glad for og tilfreds med. Det er sund fornuft, og det er godt – både for eleverne og deres familier, men også for specialskolerne. De børn, der kan og gerne vil være hjemme, kan få mulighed for at være hjemme, siger Signe Knappe.

- Det vil samtidig lette presset på specialskolerne, som jo stadig skal være åbne, så det er på alle måder en god løsning, siger Signe Knappe, der ikke ved, om det er henvendelsen fra de to udvalg i Haderslev, der har fået ministeren til at reagere.


Måske er det mængden af henvendelser, der har gjort indtryk, under alle omstændigheder er jeg glad for, at vi har bidraget.

Signe Knappe (V), næstformand i udvalget for børn og familie


- Nej, rigtig mange forskellige interesseorganisationer har været inde over, og vi har i al beskedenhed også gjort vores med vores appel. Måske er det mængden af henvendelser, der har gjort indtryk, under alle omstændigheder er jeg glad for, at vi har bidraget, siger Signe Knappe, der aldrig tidligere har været med til at holde ekstraordinære møder i weekenden alene med det formål at lægge politisk pres på et ministerium.

- Og så er det jo ekstra fint, at der så også kommer en positiv reaktion ud af det, siger hun.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Tre smittede familier tæt på at lukke Esbjerg Gymnasium: Borgmester kræver anden model for nedlukning

Annonce