Annonce
Aabenraa

Specialskole-forældre vrede over ikke at være blevet hørt - formand bliver væk fra indvielse

Medarbejderne på Fjordskolen havde travlt med at få det hele på plads til første skoledag i Kruså den 8. august. 10. september indvies skolen så officielt. Arkivfoto: Claus Thorsted
Forældrerepræsentanterne i Fjordskolens bestyrelse er utilfredse med, at kommunen trods en klar opfordring ikke har taget dem med på råd i forhold til, hvordan indvielsen af skolen skal foregå. Formand bliver væk.

Kruså: Når Aabenraa Kommune indvier skolebyggerier, så plejer både borgmester Thomas Andersen (V) og formanden for børne- og uddannelsesudvalget, hans partifælle Kirsten Nørgård Christensen, at sige et par ord, inden den røde snor klippes.

Sådan bliver det også, når der tirsdag den 10. september klokken 13 er inviteret til indvielse på Fjordskolen.

Til skolebestyrelsesformand Mette Larsen og de øvrige forældrerepræsentanter i bestyrelsens store utilfredshed. De har nemlig - forgæves - forsøgt at få forvaltningen og udvalgsformanden til at fravige den faste skabelon. For børnenes skyld. Og for ikke at rippe unødigt op i gamle sår.

- Vores grund til ikke at ville holde en traditionel indvielse har først og fremmest været for at holde fokus på den ro, der trods alt er på nuværende tidspunkt. Forandringer er der rigeligt af i forvejen, forklarer Mette Larsen.

Annonce

Program for indvielsen

  • Invitationen til indvielsen tirsdag den 10. september kl. 13 blev sendt ud mandag.
  • Programmet bliver som følger. Tidspunkterne er cirka-tidspunkter.
  • 13.00: Velkomst ved skoleleder Jens Boddum
  • 13.05: Tale ved borgmester Thomas Andresen
  • 13.15: Tale ved formand for børne- og uddannelsesudvalget Kirsten Nørgård Christensen
  • 13.25: Den røde snor klippes
  • 13.30: Tale ved skoleleder Jens Boddum
  • 13.40: Kaffe og is i gården

Uden gæster

Forældrerepræsentanterne har derfor foreslået, at man nøjes med et holde en intern indvielse helt på børnenes præmisser, da der er et stort spænd i, hvad de kan tackle. Alternativt at holde den klokken 16, så børnene er taget hjem.

Mette Larsen havde håbet, politikerne i børne- og uddannelsesudvalget ville have taget dialogen med bestyrelsen op, men efter en snak med Kirsten Nørgård Christensen var beskeden, at man holder fast i at gøre det, som man plejer.

- Det er ikke, fordi vi bare vil have vores vilje. Vi var klar til at rykke os i forhold til, hvordan vi kunne gøre det her bedst. Det er jo det, dialog går ud på. Så jeg synes, det er trist, at man ikke engang vil snakke med os om det. Det ville have klædt kommunen i det mindste at indgå i et samarbejde omkring det, er Fjordskolen-formandens holdning.

Dukker ikke op

Derfor har Mette Larsen også allerede gjort sin stilling klar. Hun kommer ikke den 10. september, og dér, hvor det sædvanligvis er skolebestyrelsesformandens tur til at holde tale, står skoleleder Jens Boddums navn i indbydelsen.

Er det ikke bare at blive tøsefornærmet?

- Det er der helt sikkert nogle, der synes. Men jeg håber virkelig, at der også er nogle, der vil se, at vores primære agenda er, at nu skal vi alle starte på en frisk, og at det derfor ville have klædt kommunen at indgå i et samarbejde med os, så alle kunne føle sig som en part i beslutningen, siger hun og begrunder sin beslutning om at blive væk yderligere:

- Vi ønskede os et samarbejde og en dialog, og når det ikke er kommet på plads, så ser jeg ingen grund til at stå og klappe af nogle, der har brug for at blive klappet af. Det handler jo om voksne, der har et højere behov end at sige" lad os nu tage hensyn til børnene".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce