Annonce
Haderslev

Specialskole i Moltrup bliver

Heldagsskolen vil fortsat være i Moltrup. Arkivfoto: Dorte Rasmussen

HADERSLEV: Specialskolen Moltrup Skole bliver formentlig administrativt og ledelsesmæssigt nedlagt. Men børn og personale vil fortsat være i Moltrup.

Det lover formanden for udvalget for børn og familier, Henrik Rønnow (S), efter at forslaget, om at ledelsen placeres på Louiseskolen, er sendt i høring otte uger.

Annonce

Pengene er sparet

Et sådan administrativt greb vil spare 870.000 kroner, og den besparelse er allerede regnet ind, da forslaget var en del af budgetlægningen for 2020.

Når forslaget alligevel nu sendes i høring skyldes det jura:

- Vi skal simpelhen sende det i høring, men det var i høring i forbindelse med sparekataloget, og det blev varmt anbefalet. Det giver da også godt mening, at den faglige ledelse for specialundervisningen samles ét sted, mener Henrik Rønnow.

Moltrup Skole er for normalt begavede børn og unge med følelsesmæssige og sociale problemer. Der er pt. 27 elever, hvoraf 23 er drenge.

Frem til 1992 rummede bygningen folkeskole. Eleverne blev dengang sendt til Sct. Severin Skole.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

112

ATK-vognen vendte tilbage til Gram

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];