Annonce
Aabenraa

Specialskole på overarbejde for at blive klar til alle elever

Det var ikke blot skoleleder Jens Boddum, der fik travlt, da det blev meldt ud, at Fjordskolen i Kruså gradvist skal genåbnes i fuldt omfang. Flere medarbejdere måtte aflyse påskeferien. Arkivfoto: Claus Thorsted
Der har ikke været låste døre, men Fjordskolen skal nu med skrappe krav til hygiejne og afstand være parat til igen at tage imod de 90 procent af eleverne, som ikke har været i skole siden midt i marts.
Annonce

Kruså: Statsminister Mette Frederiksen (S) sendte i den grad Fjordskolen på overarbejde i påsken, da hun kunne fortælle, at skolerne så småt skulle op i omdrejninger.

Specialskolen i Kruså har ganske vist været i aktion gennem hele coronakrisen, men kun i særdeles begrænset omfang. 20 elever – svarende til cirka 10 procent af skolens elever - har passet deres skolegang. Derfor fik skoleleder Jens Boddum og hans medarbejdere travlt inden påske.

- Vi er en hel gruppe, der - efter at vi fik Sundhedsministeriets vejledning - har omskrevet til lokale retningslinjer for en specialskole, forklarer Jens Boddum, som tilføjer, at skolens lærere tirsdag skal omsætte vejledningen ned på klasse- og elevniveau.

På en specialskole er det ikke blot 0.- til 5. klassetrin, det handler om. Her er det alle elever, der gradvist skal sluses tilbage i klasselokalerne.

- Det er noget, vi aftaler med forældrene. Helt ned til den enkelte elev kan der være særlige behov. Vi starter fra tirsdag, og så øger vi på elevniveau, forklarer Jens Boddum.

Selvfølgelig skal vi have tillid til skolerne, men der er ingen tvivl om, at det er en svær opgave.

Mette Larsen, formand for Fjordskolens bestyrelse

Annonce

Mange vil i gang igen

Der er mange åbne spørgsmål. Herunder transporten til Kruså, som ikke for alle foregår enkeltvist.

Det er ikke alle elever på Fjordskolen, der vil have lige let ved at leve op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde afstand og sørge for skrap håndhygiejne.

- Vi har også meget personale. Vi er vant til at guide vores elever, siger Jens Boddum, der fuld af fortrøstning er overbevist om, at Fjordskolen når i mål til tirsdag.

- Vi følger de sundhedsmæssige vejledninger, vi får. Jeg tænker, der er nogle, som er meget klogere på de sundhedsmæssige aspekter end jeg. Min opgave er at oversætte dem til pædagogik, understreger han.

Forældrene er før påske blevet spurgt, om deres børn er parate til at starte i skole efter påske.

- Der er mange, der gerne vil af sted, forklarer Jens Boddum, som derfor også har måttet bede flere medarbejdere om at aflyse deres påskeferie.

- Vi bliver klar. Vi arbejder benhårdt, siger han.

Annonce

Formand undrer sig

Ifølge skolens formand, Mette Larsen, er der bekymring blandt forældrene, fordi børnene skal omstille sig fra at gå hjemme kun med kontakt til de absolut nærmeste til at være i fuld sving. Og det er ikke, fordi der ikke er tillid til, at skolen løser opgaven, understreger hun.

Samtidig tvivler hun på, at specialskolebørnene vil være i stand til at leve op til anbefalingerne om at holde afstand og have øget fokus på hygiejne.

- En stor del af dem kan ikke. Jeg undrer mig over, at statsministeren holder et pressemøde, hvor hun siger, at man i folkeskolen op til 5. klasse skal i gang igen. Det blev ikke på pressemødet nævnt, at specialskolerne skal lukke op for alle klassetrin. Det undrer jeg mig voldsomt over, lyder det fra Mette Larsen, der selv står i den situation, at hun har ét barn på Fjordskolen og ét barn i en almindelig folkeskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce