Annonce
Sport

Speedwaysemifinale bliver ekstra hård denne gang: Du får det hele fra torsdag kl. 10.00.

Der er kun seks pladser at kæmpe om, når 16 kørere torsdag formiddag skal forsøge at kvalificere sig til årets individuelle DM-finale i speedway. - Det er en parodi, mener rutinerede René Bach og Patrick Hansen. Se løbet her på sitet torsdag.

- Det bliver hårdt. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om.

Rutinerede René Bach, der kører for Holsted Tigers, er en af de mange stærke kørere i feltet, når der torsdag fra klokken 10.00 køres DM-semifinale på Granly Speedway Arena udenfor Esbjerg.

Vi livestreamer løbet her på sitet med assisterende landstræner Henrik Møller som ekspertkommentator.

Annonce

SÅDAN SER DU MED

Er du abonnent, kan du naturligvis se med fra allerførste heat.

Er du ikke abonnent, og har du lyst til at se DM-semifinalen på torsdag og flere gange om ugen læse det mest interessante om speedway, er der naturligvis også en løsning på det.

Så skal du oprette dig som abonnent via menuen i toppen af sitet.

- For mig er det et af sæsonens vigtigste mål, så det er klart, at min ambition er at komme videre til finalen i Vojens i næste måned, understreger René Bach.

- Men man får ikke noget foræret. Et enkelt dårligt heat, og man risikerer at være færdig.

Det er nemlig kun de seks bedste kørere fra semifinalen, som booker en plads i den individuelle DM-finale på det legendariske Vojens Speedway Center onsdag den 9. juni.

Hele 10 kørere er nemlig blevet seedede, og de er dermed automatisk kvalificerede til det afgørende finaleræs.

- Det synes jeg er decideret håbløst. Vil man være med i finalen, må man ud at kvale sig. Det er den rigtige måde at gøre det på efter min opfattelse.

- Jeg kan godt forstå, at man vælger at seede de tre bedste fra sidste års individuelle DM-finale (Anders Thomsen, Nicolai Klindt og Marcus Birkemose, red.). Det er helt fair, men 10 mand er en parodi.

- Og så er jeg sådan set ligeglad med, om man hedder Nicki Pedersen, Kenneth Bjerre eller noget andet. Vilkårene må være de samme for alle. Man må videre fra semifinalen for at komme i finalen. Den er sådan set ikke ret meget længere.

René Bach, forrest, er ikke i tvivl om, at det kommer til at koste blod, sved og tårer at kvalificere sig til årets individuelle DM-finale i speedway. Torsdag er der semifinale - og du kan følge det hele live her på siden. Foto: Sportxpress/Ritzau Scanpix

Ikke i orden

Holdningen deles af Grindsteds Patrick Hansen, der i sidste måned narrede alle forhåndsfavoritter og vandt løbet, hvor der handlede om kvalifikation til EM Challenge og grandprix-kvalifikation.

- De rutinerede får sig altid sneget med på en eller anden måde. Jeg synes ikke, at det er i orden. I eksempelvis Polen skal selv verdensmesteren ud at gøre sit arbejde i kvalifikationen.

- Jeg kan sagtens acceptere, at de tre-fire bedste fra DM sidste år bliver forhåndsudtaget, men det her er i overkanten, vurderer Patrick Hansen.

Deltagerlisten til torsdagens semifinale ser således ud:

Thomas Jørgensen, Rasmus Jensen, Patrick Hansen, Kenneth Kruse Hansen, Mads Hansen, Lasse Bjerre, Nikolaj Busk Jakobsen, Rene Bach, Jonas Seifert, Sam Jensen, Hans Andersen, Jonas Jeppesen, Mikkel Brøndum Andersen, Andreas Lyager, Frederik Jakobsen, Claus Vissing, Tim Sørensen og Matias Nielsen.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce