x
Annonce
Esbjerg

Speedwaysporten i Esbjerg overlever

Esbjerg Motorsport, her repæsenteret ved topkøreren Niels-Kristian Iversen, ser ud til at være reddet fra konkurs, efter at velvilllige sponsorer er trådt til. Arkivfoto. René Lind Gammelmark

Efter en meget turbulent tid er de mørke skyer nu drevet over. EMS forhandler med en ny direktør, kørerne har fået de penge, som klubben skyldte dem, og klubben har også fået en afdragsordning med SKAT.

Esbjerg: Når Esbjerg Motorsport fredag den 2.februar holder sponsormøde i kantinen hos Granly Steel i Nyhavnsgade, er der godt nyt til de speedwayinteresserede. Gennem hele efteråret har der hængt mørke skyer over EMS, men på sponsormødet vil Granlys økonomidirektør, Kim A. Junk, fortælle, at speedwaysporten i Esbjerg kan overleve på trods af, at situationen har været meget alvorlig med udsigt til skifteret og konkurs.

I efteråret meddelte direktøren for EMS Elite Erik Falk Svendsen sin afgang, hvilket i korte træk medførte et problematisk økonomisk overblik, men nu er alle tråde redet ud, således at klubben kan fortsætte.

EMS har sammen med Granly gennem flere måneder arbejdet hårdt for, at speedwaysporten kan fortsætte på topplan i Esbjerg, men tøver ikke med at sige, at regnskabet var en "mødding" og en rodebutik.

Hverken Granly eller EMS ønsker at oplyse, hvor mange penge EMS skyldte kørerne, men JydskeVestkysten har tidligere skrevet, at det drejer sig om cirka 200.000 kroner, som altså nu er bragt ud af verden. Granly ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange sponsorpenge virksomheden har brugt på at få speedwayklubben på ret køl.

Annonce

Fredagens sponsormøde

Sponsormøder hos Granly Steel begynder klokken 14.00, og Granly er vært ved en portion suppe og lidt drikkevarer. EMS håber på stor opbakning.

DM-finalen er reddet

- For at få tingene til at gå op i en højere enhed var der fire hovedpunkter, som der skulle styr på, fortæller Kim A. Junk og Kjeld Vogt. For det første skulle vi have en aftale med Erik Falk Svendsen, så der ikke længere er krav fra den ene eller anden side, idet samarbejdet er ophørt i god ånd. Denne aftale foreligger nu, således at klubben ligger i forhandlinger med en ny direktør, som forhåbentlig tiltræder i løbet af marts. Andet punkt var, at klubben skyldte kørerne penge, men også dette forhold er nu bragt i orden. Kørerne har fået deres tilgodehavende, hvilket betyder, at klubben har licens til at køre løb og dermed er også DM-finalen i år på Granly Speedway Arena reddet.

De to sidste hovedpunkter var flere sponsorkroner, hvor også Centex ved Lars Thulin hjulpet pænt til. samt en afdragsordning med SKAT, og dette er også lykkedes, fortæller Kjeld Vogt og Kim A. Junk.

På sponsormødet vil Granly Gruppens direktør, Kjeld Vogt, fortælle lidt om den turbulente tid, klubben har været igennem, men han glæder sig samtidig over, at EMS er reddet, at klubben har fin opbakning fra sponsorer, og at den har en masse dygtige og frivillige hjælpere. Kjeld Vogt fremhæver også, at EMS har fået en god hjælp fra Esbjerg Kommune i bestræbelserne på at få opgraduere anlægget ved Korskroen, hvor sæderne fra ishockeyhallen nu snart skal anvendes på Granly Speedway Arena.

På mødet vil holdleder Ib Pedersen præsentere kørerne i den nye sæson, mens formanden for EMS, Mads Kølbæk, fortæller om de sportslige ambitioner for 2018.

- Både Granly og Centex ved Lars Thulin har ydet en uvurderlig hjælp i den svære situation klubben har været i. Uden deres støtte havde det set svært ud, siger formanden for EMS, Mads Kølbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce