Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Spejdercentrets vejvisningsskilt blev kørt ned i fjor. Et nyt skilt koster 10.000 kroner inklusive moms. Selvom der er fundet en synder, så skal Spejdercentret Assenbækmølle alligevel betale cirka 6.700 kroner inklusive moms i administrationsgebyr. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Spejdercentret Assenbækmølle skal alligevel betale stor andel af nyt skilt, som en 18-årig mand fra Ikast-Brande Kommune kørte ned. Hans forsikringsselskab dækker kun selve skilte og ikke administrationen hos Vejdirektoratet. Administrationen er væsentlig højere end selve prisen på skiltet.

Tistrup: Sagen om det famøse skilt, der fra Tistrup viser vej til Assenbækmølle Spejdercenter, når nye højder. Et skilt, der virkelig har været på omveje. Først skulle Assenbækmølle Spejdercenter betale for et nyt vejvisningsskilt, som en anden kørte ned. Det var beskeden fra Vejdirektoratet.


Det svarer til, at en kører ind i min bil og siger: Min forsikring dækker kun 20.000 kroner. Resten må du selv betale. Det giver ikke mening og holder ikke i byretten.

Udlejer Rasmus Vejrum Andersen, Spejdercentret Assenbækmølle


Så fandt JydskeVestkysten ud af, at politiet havde optaget en rapport, hvorfor bilens ansvarsforsikring naturligvis skulle betale for skaderne og et nyt skilt. Det var en 18-årig mand fra Ikast-Brande Kommune, der den 4. december 2020 kørte ind i skiltet. Det er, hvad der sker.

Annonce

Dårlig behandling

Men så simpelt er det ikke ifølge Vejdirektoratet, der kun får dækket 95 procent af prisen på det fysiske skilt fra den 18-åriges forsikringsselskab. Selve skiltet koster 2.000 kroner eksklusive moms. Men administrationsgebyret til Vejdirektoratet for at få sat et nyt skilt op beløber til sig 5.355 kroner plus moms. Det skal Spejdercentret Assenbækmølle betale, hvis den vil have et nyt skilt sat op.

- Det er blevet en grotesk sag, og jeg synes, det er en dårlig behandling af borgerne, siger Rasmus Vejrum Andersen, der er udlejer af Spejdercentret Assenbækmølle.

Annonce

Hvad har de gang i

Han efterlyser den gode gerning hos Vejdirektoratet og en smule konduite.

- Jeg ved ikke, hvad Vejdirektoratet har gang i. Det svarer til, at en kører ind i min bil og siger: Min forsikring dækker kun 20.000 kroner. Resten må du selv betale. Det giver ikke mening og holder ikke i byretten, siger Rasmus Vejrum Andersen.

Han kan nu ikke lade være med at grine lidt over sagsgangen.

- Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal sige. Det er lidt rart med noget andet end corona, siger han med en klukkende stemme.

Annonce

Kommune kommer til undsætning

Og midt i mørket finder man altid sine venner. For efter at JydskeVestkysten første gang skrev om sagen, blev han kontaktet af kultur- og fritidschef Karsten Rimmer fra Varde Kommune. For kommunen har faktisk en nyoprettet skiltepulje, som foreninger kan søge penge hos.

- Det er flot, at kommunen selv kontaktede mig, siger Rasmus Vejrup Andersen, som derved alligevel ser ud til at holdes skadesløs.

Karsten Rimmer fortæller, at det også var et påkørt skilt i Tistrup, som fik kommunen til at oprettet skiltepuljen. Helt konkret var der tale om et vejvisningsskilt til Janusbygningen, som Vejdirektoratet også ville have penge for.

Skiltepuljen

Varde Byråd besluttede i 2019 at oprette en skiltepulje til og med 2023. Der er årligt afsat 50.000 kroner, som fordeles efter først til mølle-princippet.

Det er udelukkende foreninger, mindre museer og kulturelle seværdigheder, der kan søge. Maksimal støtte er 10.000 kroner.

Der kan søges tilskud til nye vejskilte, ødelagte vejskilte og opsætning af vejvisningsskilt.

Der ydes ikke tilskud til bygningsskilte og skilte direkte ved foreningens indkørsel.

Ansøgning stiles til kultur og fritid i Varde Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Annonce