Annonce
forside

Spejderliv, bro og drømme males på gavlen

Graffitikunstneren Andreas Welin skal lave et gavlmaleri på havnen i Sønderborg med Spejdernes Lejr som tema. Foto: Claus Thorsted

Sønderborg Kommunes Kunstfond har hyret kunstneren Andreas Welin til at lave et stort maleri på en gavl på havnen i Sønderborg.

Annonce

Sønderborg: Blågrå farver, himlens blå, Kong Chr. X's Bro og måske en spejderdreng. Det bliver nogle af elementerne i et stort graffitimaleri på en husgavl på Nørre Havnegade i Sønderborg. Det er Sønderborg Kommunes Kunstfond, som står bag idéen.

- Vi har besluttet os for, at vi vil stå for mere alternativ kunst i det offentlige rum. Tidligere har vi holdt os meget til de traditionelle skulpturer. Vi vil stå for, at der bliver lavet et gavlmaleri en gang i året med lokale temaer som ringridning, 1864 og sønderjysk kaffebord, siger Karen Marie Jensen, der er næstformand i kunstfonden.

Det første gavlmaleri laves af graffitikunstneren Andreas Welin, der stammer fra Sønderborg. Han har ikke helt frie hænder, han skal nemlig male under emnet Spejdernes Lejr 2017.

- Som kunstner arbejder man altid med temaer alligevel. Temaet passer mig fint med spejder, som giver minder om leg og drømme. Min plan for væggen er, at tænke farvene fra havneområdet ind i maleriet. Jeg vil bruge de blågrå farver, himlens blå. Og grøn. Det skal ikke skille sig ud farvemæssigt i omgivelserne, siger Andreas Welin.

En stor figur i form af en spejderdreng vil formentligt indgå i maleriet, og Kong Chr. X's Bro bliver malet, så den virkelige bro fortsætter ind i maleriet.

Andreas Welin begynder på maleriet den 5. juli og er færdig omkring den 22. juli, når Spejdernes Lejr begynder. Værket indvies søndag den 23. juli klokken 11.00.

Karen Marie Jensen præsenterer temaet for maleriet. Foto: Claus Thorsted

Andreas Welin har malet og tegnet hele sit liv og begyndte at lave graffiti for seks år siden. De sidste tre år har han levet af det. Han har rejst rundt i USA og Canada for at lære af andre kunstnere og for at male vægge. Han har i alt malet omkring 400 vægge. Men projektet på havnen i Sønderborg bliver det største, han har kastet sig ud i.

- Jeg har god erfaring i at male de store vægge. Jeg maler det i grundfarven først. Og så maler jeg resten med spraydåser, siger Andreas Welin.

Det er Flemming Hansen, der ejer huset, og han har skrevet under på en kontrakt med kunstfonden, at gavlen kan bruges til vægmaleri de næste ti år.

Det er den store, hvide mur på Nørre Havnegade, som får flere farver på. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce