Annonce
Esbjerg

Spektakulære BIG-tårne i Esbjerg indvies med stort dansk musiknavn

Den 4. juni klokken 14.00 stikkes spaden i jorden til de første af i alt 418 boliger til unge i de markante kaktustårne designet af BIG til Tovværksgrunden på Grådybet 73 i Esbjerg.
Første spadestik på Esbjergs nye boligtårne på tovværksgrunden sker tirsdag - og med et noget anderledes arrangement. For eksempel kommer en DJ, en stand-up komiker og et stort dansk musiknavn.

Esbjerg: Tirsdag klokken 14:00 stikkes spaden i jorden til de første af i alt 418 nye boliger til unge i Esbjerg. Tre markante tårne designet af den verdensberømte tegnestue BIG til Tovværksgrunden, Grådybet 73 i Esbjerg.

Boligprojektet med navnet A Place To · Esbjerg, som kommer til at ligne kaktustårne, bliver i sig selv spektakulært, men det samme bliver også første spadestiksarrangementet.

Således bliver arrangementet med en kendt live artist, konferencier, DJ, Instagram-konkurrence og fri bar. Man kan deltage ved at tilmelde sig på hjemmesiden www.aplaceto.live, og på det indhegnede område ved den tidligere tovværksfabrik er der plads til omkring 500 deltagere.

Der vil være taler ved blandt andre David Zahle, Partner i BIG - Bjarke Ingels Group og næstformand i bestyrelsen for Windrose A/S - A Place To samt direktør Lars Kristensen. Arrangementet har også hentet det kendte danske musiknavn Skinz til pladsen. Skinz har med sange som ”Malibu” både markeret sig på hitlisterne og er blevet flittigt spillet af radiostationerne.

Annonce

A Place To

A Place To er allerede på vej med flere ejendomme andre steder i Danmark, blandt andet i Århus og København og der planlægges desuden ejendomme i Norge, Tyskland og Schweiz.

Konsortiet bag A Place To er WINDROSE A/S, der er et partnerskab mellem blandt andet den verdenskendte tegnestue BIG - Bjarke Ingels Group og Heimstaden - et af Nordeuropas største ejendomsselskaber.

Masser af studerende

Til lattermusklen har man hentet stand-up komikeren Martin Nørgaard. Han er blandt andet kendt for satireprogrammet “Nørgaards Netfix” på TV 2 Zulu, men også̊ fra optrædener til Comedy Aid, Comedy Gallaen og podcasten “Det Dystre Skæg” sammen med vennen og kollegaen Elias Ehlers.

Desuden byder arrangementet på DJ og konkurrencer, hvor man for eksempel kan vinde to tredages billetter til musikfestivalen Northside i Aarhus.

- Vi satser på at få skabt en rigtig god stemning og håber at der kommer en masse studerende forbi, fortæller Lars Kristensen og fortsætter:

- A Place To er tanken om det sted, hvor man engagerer sig, hvor man kan være dristig og gøre en forskel, være positiv og leve, bo, mødes, læse, lære, vokse, sove godt, spare op, elske, spise, trives … kun fantasien sætter grænsen, siger Lars Kristensen, der selv er fra Esbjerg.

A Place To bliver med møblerede lejligheder af højeste kvalitet, som henvender sig til unge under 35 år, et hjem, hvor man kan færdes sikkert, udvikle sig som menneske og socialisere, mens man bor skønt med udsigt til hav og by. Det er et unikt sted for aktive unge, en livsstil med mange relevante servicetilbud og muligheden for at bo for sig selv og sammen med vennerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce