Annonce
Sydjylland

Spidskandidat får bøde for kniv

Det koster Michael Ellegaard 1000 kroner at bryde våbenloven.

Våben: En spidskandidat for en liste, der stiller op til regionrådsvalget i Syddanmark den 17. november, er blevet idømt en bøde på 1000 kroner for brud på våbenloven.

Det drejer sig om Michael Ellegaard, Odense, der står i spidsen for »Frit Danmark – Folkebevægelsen Mod Indvandringen« og en kniv, som Fyns Politi ved en ransagning af hans hjem fandt i køkkenet. En kniv, som han kalder en pyntekniv.

Michael Ellegaard har ikke tænkt sig at betale bøden, som han nu vil gå rettens vej for at forsøge at slippe for.

– Hvis jeg ikke har lov til at have en usleben pyntekniv i mit køkken, vil jeg gerne have en dommers ord for det, siger han.

To luftgeværer
Ransagningen gjaldt to luftvåben, som Michael Ellegaard på jv.dk kaldte »dødbringende skydevåben til selvforsvar«.

Våbnene var ikke i hjemmet, da Fyns Politi foretog ransagelsen. De var, oplyste Michael Ellegaard, kørt væk på grund af risiko for indbrud. I stedet måtte politiet nøjes med at se billeder af de to luftvåben, som det er tilladt personer over 18 år at have.

Program mod muslimer
Michael Ellegaard oplyser, at han netop har afleveret kandidat- og stillerliste til regionsrådsvalget.

– Vi var de første, der mødte op i regionshuset i Vejle for at aflevere, siger han.

Listen har et program rettet mod muslimer. Michael Ellegaard har flere domme for vold, hvilket, hvis han vælges, muligvis kan gøre ham uværdig til at sidde i et politisk råd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce