Annonce
Varde

Spil Dansk-ugen byder bl.a. på projektet Børn & Bighand

Spil Dansk ugen er fra den 28. oktober til den 3. november og byder bl.a. på en stor koncert med børnene fra alle 3. klasser på en række af Varde Kommunes skoler. Projektet Børn & Bigband byder på en stor koncert den 31. oktober på Esbjerg Gymnasium. PR-foto

Varde: Også i år deltager Varde Kommune i den landsdækkende Spil Dansk uge med en række koncerter og arrangementer. Et af højdepunkterne bliver uden tvivl projektet Børn & Bigband torsdag den 31. oktober. Her tager korleder Anders Møller børn på en musikalsk rejse sammen med West Coast Bigband og EKKO.

Børnene kommer alle fra 3. klasse på en række af kommunens skoler, og den 31. oktober bliver der øvet på Esbjerg Gymnasium, og kl 16 bliver sangene opført ved en stor koncert. Det store bigband, der ledsager børnene er sat sammen af to kompetente ensembler.

West Coast Bigband er et samarbejde mellem Esbjerg Kulturskole og Musik & Billedskolen. Orkesteret ledes af Torben Iversen fra Ribe, og EKKO, Esbjerg Kommunes Kreative Orkester består af studerende fra Sydvestjysk Musikkonservatorium.

Af andre arrangementer kan nævnes Morgensang på Rådhuset som start på ugen, International Bamsedag på biblioteket i Ølgod, Taffelmusik, Tapas og Fællessang på Musik & Billedskolen, koncert med Varde Blæseorkester på Sportspark Vest i Oksbøl, Foredrag om Kim Larsen på Nr Nebel Bibliotek og dansk musik ved fernisering på Kunsthal Varte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce