Annonce
Varde

Spil Dansk-ugen byder bl.a. på projektet Børn & Bighand

Spil Dansk ugen er fra den 28. oktober til den 3. november og byder bl.a. på en stor koncert med børnene fra alle 3. klasser på en række af Varde Kommunes skoler. Projektet Børn & Bigband byder på en stor koncert den 31. oktober på Esbjerg Gymnasium. PR-foto

Varde: Også i år deltager Varde Kommune i den landsdækkende Spil Dansk uge med en række koncerter og arrangementer. Et af højdepunkterne bliver uden tvivl projektet Børn & Bigband torsdag den 31. oktober. Her tager korleder Anders Møller børn på en musikalsk rejse sammen med West Coast Bigband og EKKO.

Børnene kommer alle fra 3. klasse på en række af kommunens skoler, og den 31. oktober bliver der øvet på Esbjerg Gymnasium, og kl 16 bliver sangene opført ved en stor koncert. Det store bigband, der ledsager børnene er sat sammen af to kompetente ensembler.

West Coast Bigband er et samarbejde mellem Esbjerg Kulturskole og Musik & Billedskolen. Orkesteret ledes af Torben Iversen fra Ribe, og EKKO, Esbjerg Kommunes Kreative Orkester består af studerende fra Sydvestjysk Musikkonservatorium.

Af andre arrangementer kan nævnes Morgensang på Rådhuset som start på ugen, International Bamsedag på biblioteket i Ølgod, Taffelmusik, Tapas og Fællessang på Musik & Billedskolen, koncert med Varde Blæseorkester på Sportspark Vest i Oksbøl, Foredrag om Kim Larsen på Nr Nebel Bibliotek og dansk musik ved fernisering på Kunsthal Varte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce