Annonce
Læserbrev

Spild af 400.000 kroner

Læserbrev: Ja at læse avis er ikke en kedelig sag. Lørdag 8. juni var der et stykke om, at kommunen spilder over 400.000 kr. på en tåbelig sag mellem en sagsbehandler og Mogens Rerup. Hvis man nu talte ordentlig til syge borger og gjorde det rette, ville der slet ikke være nogen sag.

Hele denne debat om Rerup og kommunaldirektøren plus Geil og resten af byrådet er totalt latterlig. Sig mig - er der ikke en voksen til stede i dette cirkus. Hvis de ansatte bliver syge, fordi de har diskuteret med Mogens Rerup, er de slet ikke egnet til at arbejde sådan et sted.

Det skriger til himmelen, at kommunen kan tillade sig at bruge alle de mange skattekroner på den slags tåbeligheder, når de samtidig tager hjælpen fra ældre mennesker og andre svage borger. Er der ikke et sted, vi som borger kan klage over dårlig økonomisk forvaltning af kommunens midler. Det er da på høje tid, at vores kommune bliver sat under forvaltning af nogen, som virkelig har forstand på, hvordan man bruger andre folks penge og til gavn for borgerne.

Der må da være et sted, hvor vi kan klage over personhetz og dårlig forvaltning.

Tag jer nu sammen og kom i gang med det, I er sat til, og Mogens er stemt ind af borgere i denne kommune, så indstil hetzen og kom igang med arbejdet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce