Annonce
Sønderborg

Latterlig eller fantastisk: Meget delte meninger om gul bro i Sønderborg

Kong Chr. X's Bro skal fra 23. marts og 100 dage frem være iklædt i gult. Foto: Sønderborg Kommune
Mange læsere har kommenteret på Sønderborg Kommunes plan om, at Kong Chr. X's Bro pakkes ind i gult op til og under Tour de France næste år.

Sønderborg: Det er ikke gået ubemærket hen hos læserne, at det ikke kun er deltagere og publikum, der skal i gult, når verdens største cykelløb kommer til Sønderborg den 3. juli 2022.

Sønderborg Kommune har besluttet, at det skal Kong Christian X’s bro også i forbindelse med Tour de France næste år, hvor Sønderborg er målby på tredje etape.

- Det er vel den største joke, må man håbe, skriver Karina Lorenzen.

Annonce

- Det gør I bare ikke det der, lyder det kortfattet fra Bjarne Jansen.

De er to af de over 160 læsere, der har givet deres mening til kende om den gule bro på JydskeVestkysten Sønderborgs facebookside.

Broen skal i 100 dage op til 3. juli været pakket ind i gult på ydersiderne og oversiden. En ide der deler læserne i omtrent to lige store lejre.

- Man undres over hvor mange penge, der bliver brugt på latterlige ting i Sønderborg Kommune. Penge som kunne havde været brugt fornuftigt på mange ting, som halter i kommunen i stedet for, lyder det fra Anja Jacobsen.

- Hvorfor ikke tage Alssundbroen, Dybbøl Mølle og slottet også. Sønderborg kommune har åbenbart penge nok. Måske strandpromenaden kunne laves i gule sten også, skriver Lise Lyngholm.

- Stop jer selv. KCX er et historisk bygningsværk. Det skal ikke vandaliseres, kommer det fra Harley Poulsen.

Fedt og vildt godt

At det bliver muligt at udsmykke Kong Christians X’s bro i gult, skyldes en donation fra Bitten & Mads Clausen Fond. Fonden giver 310.000 kroner til den gule udsmykning af broen.

- Jeg har det da fint med den ide. Koster jo tilsyneladende ikke kommunen en krone. Giver nok mere omtale en flag og gamle cykler malet gule som blomsterstativer, skriver Jørgen Wilkenskjeldt.

- Klasse. Tak til fonden som endnu engang sætter gode initiativer i gang i vores/deres område, lyder det fra Boe Andersen.

- Fantastisk ide. Nu gælder det om at få ja hatten på. Man kunne også lave gule vinger på vores fine mølle, foreslår Sven Christensen.

- Vildt god idé og måske trækker det lidt ekstra turisme til byen i perioden op til Tour de France, kommer det fra Camilla Pedersen.

- Fedt! Dejligt med nogen farver på i stedet for den kedelige grå, skriver Kent Stokholm Petersen.

Den gule beklædning tages af broen den 4. juli 2022. Når Tour de France er forbi, vil kommunen sørge for at stoffet genanvendes eksempelvis omdannet til muleposer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce