Annonce
Aabenraa

Spildevand tog tid i byrådet

Byrådet har nu vedtaget en plan for, hvor Arwos skal nedgrave kloakledninger i de kommende fire år. Arkivfoto: Søren Gylling.

Spildevandsplan lyder ikke som verdens mest interessante læsning. Alligevel havde politikerne i Aabenraa meget at sige om planen på byrådsmødet. 31 høringssvar resulterede i to ændringer.

AABENRAA: En del af strandområdet ved Varnæsvej og to ejendomme på Felsbækvej skal alligevel ikke kloakeres. De forurener nemlig ikke så meget, at det kan betale sig.

En planlagt kloakering af et område ved Sønder Ønlev har kommunen også opgivet.

Men det er de eneste to ændringer, der er foretaget i det kommunens udkast til spildevandsplan, efter at planen var til høring hos borgerne.

Der indløb 31 høringssvar ved den lejlighed.

Onsdag skulle den endelige udgave af spildevandsplanen så godkendes i byrådet. Politikerne havde en del at sige om den nye plan, der blandt andet fastlægger, hvor der skal kloakeres i de kommende år.

Christian Panbo (S) bakkede op om planen på vegne af Socialdemokratiet, mens der var en større skepsis hos Michael Christensen fra SF.

Han havde kigget på planens redegørelse for tilstanden i fjorde, søer og åer, og han var blandt andet bekymret for landbrugets rolle i det spørgsmål.

- Jeg håber, vi får genoprettet vandmiljøet, så vi ikke skal opleve nye tilfælde af iltsvind. Hvis det bliver værre, forsvinder Det Blå Flag også fra standene, spåede han.

Jens Wistoft (V), der er formand for Arwos, understregede, at vandmiljøet i fjorde og vandløb ikke er Arwos' ansvar, og Jan Riber Jacobsen (K) mente, at det ikke er landbrugets skyld.

Annonce

Regnvand og spildevand

Den nye spildevandsplan betyder blandt andet, at der skal kloakeres i tre områder, som ikke er kloakeret i dag.Desuden skal spildevand og regnvand separeres i syv forskellige områder, og det skal laves fem nye regnvandsbassiner.

Information

Deter kommunens forsyningsselskab Arwos, der nu skal sørge for at føre spildevandsplanen ud i livet.

Ejler Schütt (DF) understregede, at der bliver god brug for information til de borgere, der er berørt af planen. Den indebærer nemlig, at en del borgere skal til at investere i at få lagt stikledninger ind til deres huse.

Borgmester Thomas Andresen (V) ville også gerne opfordre Arwos til at sørge for god information til de berørte borgere.

Ejler Schütt bekymrede sig om de store investeringer, der er nødvendige for at føre spildevandsplanen ud i livet. Men Erwin Andresen (SP) gjorde opmærksom på, at det faktisk ikke er kommunen men brugerne selv, der betaler for kloakeringen gennem deres vandafledningsbidrag.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce