Annonce
Aabenraa

Spildt arbejde: Politiske uenigheder er dukket op til overfladen

Erik Uldall Hansen (S) var formand for det nu nedlagte integrationsudvalg, der skulle komme med et udspil til integrationspolitik for Aabenraa Kommune. Arkivfoto: Timo Battefeld
Venstremanden Chresten Hedegaard og socialdemokraten Erik Uldall Hansen har en noget forskellig udlægning af arbejdet i kommunens integrationsudvalg.

AABENRAA: Integration er et følsomt emne - også i Aabenraa. Det viste sig, da et forslag til integrationspolitik for Aabenraa Kommune blev i den forgangne uge blev forkastet af et flertal i arbejdsmarkedsudvalget.

Venstre og Dansk Folkepartis medlemmer af udvalget mente, at det udspil, som et særligt integrationsudvalg har arbejdet med i to år, var for overfladisk.

Socialdemokraternes medlem af udvalget krævede derpå sammen med Enhedslisten at få sagen behandlet i byrådet, og den kommer derfor på dagsordenen på byrådets møde på onsdag.

Integrationsudvalget havde den socialdemokratiske borgmesterkandidat Erik Uldall Hansen som formand, og det bestod foruden politikere også af folk udefra med særligt kendskab til området.

Blandt dem var Chresten Hedegaard, der tidligere har stillet op til byrådet for Venstre. I udvalget skulle han repræsentere bydelsrådet på Høje Kolstrup.

Han valgte at træde ud af udvalget inden det sidste møde.

- Jeg ville ikke tages til indtægt for et papir, som der ikke er meget substans eller nytænkning i, skriver Chresten Hedegaard i en mail til at avisen.

Annonce

Tre særlige udvalg

Efter det seneste byrådsvalg nedsatte politikerne tre udvalg efter styrelseslovens paragraf 17 stik 4. De kaldes derfor i daglig tale for 17-4 udvalg.

De tre udvalg skulle med hjælp fra folk udefra se på henholdsvis, tværgående sundhedspolitik, unge i Aabenraa og integration.

Fokus på tal

Ifølge Chresten Hedegaard har han ikke kunnet få de oplysninger, han ønskede i forbindelse med arbejdet i udvalget.

- Selve arbejdsprocessen i udvalget har været en udfordring. Helt grundlæggende efterlyste jeg konkrete oplysninger om migranter/flygtninges nationalitet, køn, alder, uddannelse, aktivering, beskæftigelse, bosætning og så videre. Dette kunne kvalificere udvalget og måske åbne nogles øjne for alvoren i vores bekymringer, skriver Chresten Hedegaard.

Han var heller ikke tilfreds med referaterne fra integrationsudvalget:

- Det var standard i udvalget, at hvis man ikke ramte stemningen i udvalget, så kunne jeg ikke regne med, at mine synspunkter kom med i referatet. I de 40 år, hvor jeg har været med i politik, har jeg aldrig oplevet noget lignende.

Formandens svar

Til kritikken fra Hedegaard siger formanden for udvalget, Erik Uldall Hansen, blandt andet:

- Chresten har været meget fikseret på tal. I integrationsoplægget har vi undladt at tage tal med. Dette med baggrund i, at tal hurtigt bliver forældede, og dermed ville politikken hurtigt miste sin aktualitetsværdi, lyder det fra Uldall.

- Jeg har aldrig været med i noget udvalgsarbejde, hvor der har været taget så udførlige notater. Notaterne har fyldt fem sider og er blevet sendt til alle medlemmer af udvalget sammen med diasoplæg og forskellige oplysninger fra møderne. Grundigheden har været overordentlig høj, og jeg kan ikke genkende Chrestens udlægning af møderne, svarer Erik Uldall Hansen.

- Hvis jeg havde siddet i bydelsrådet, havde jeg nok i højere grad arbejdet for alle beboere og gjort mig til talsmand for hele bydelen. Høje Kolstrup har behov for sammenhold og sammenhængskraft, og det kan kun skabes, hvis man anerkender alle borgere som vigtige aktører for bydelen, siger Erik Uldall Hansen.

Karsten Hansen, der er skoleleder på Høje Kolstrup Skole, var medlem af integrationsudvalget indtil efteråret 2019. Han sad i udvalget som privatperson ikke som skoleinspektør.

- Jeg har været meget tilfreds med den måde, formanden for udvalget håndterede sin opgave i forhold til at formulere en integrationspolitik for hele Aabenraa Kommune. Møderne har været gode, indholdet har været relevant og oplysende, alle er kommet til orde og er blevet hørt. Mødeledelsen har på alle måder været demokratisk, kompetent og fyldestgørende, skriver Karsten Hansen i en mail til avisen.

Han forklarer også, hvorfor han valgte at træde ud af integrationsudvalget:

- Det skyldes egne evner til at kunne håndtere min rolle som skoleleder med min rolle som "politiker".

Chresten Hedegaard var ikke tilfreds med arbejde i udvalget. Foto: Privat

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce