Annonce
EfB

Spillere fik ekstra fridag efter hård sæsonstart

John Lammers mener ikke, at man bliver en bedre fodboldspiller af at træne hårdt, hvis man er træt. Derfor gav han sine stamspillere fri tirsdag og onsdag. Arkivfoto: Søren Gylling
Esbjerg-træner John Lammers gav sine stamspillere en ekstra fridag først på ugen efter en hård start på sæsonen. Torsdag var holdet tilbage på træningsbanen, og her var der særligt fokus på at træne afslutninger.

EfB: Esbjerg har haft et tætpakket kampprogram i starten af den nye sæson. Der har både været kampe i superligaen og Europa League-kvalifikationen. Fælles for begge turneringer er dog, at resultaterne ikke er gået sidste sæsons bronzevinderes vej. På baggrund af det hårde kampprogram valgte cheftræner John Lammers at give holdets stamspillere fri fra træning både tirsdag og onsdag.

- Mange af spillerne har ikke haft en særlig lang ferie, fordi vi har haft en kort opstart og mange kampe. Derfor er flere af spillerne allerede lidt trætte. Hvis man træner og træner, selvom man er træt, så bliver man ikke bedre. Det tætte kampprogram har gjort, at det først var nu, jeg havde muligheden for at give spillerne en ekstra fridag, siger John Lammers.

Andre steder i fodboldens verden har man ofte hørt, at fridage bliver inddraget, hvis resultaterne ikke flasker sig på banen, men den slags hårde disciplin tror cheftræneren ikke på.

- Fodbold i dag er ikke som i de gode gamle dage. Jeg vil have, at mine spillere er 100 procent fit i kampene. Jeg tror ikke på, at vi vil blive bedre og vinde flere kampe, hvis vi trænede mere, længere og hårdere, siger han.

Annonce

Rart at komme væk

For holdets midtbanespiller, Jacob Lungi Sørensen, har det været rart at komme lidt væk fra træningsbanen et par dage.

- Det har været tiltrængt at komme lidt væk fra fodbolden i et par dage. Det har været godt at komme hjem og lave noget andet og være sammen med venner og kæreste. Når man så kommer herud, så er det dejligt at komme ud og smadre ordentligt igennem igen på træningsbanen, siger han.

Midtbanespilleren har dog ikke glemt den magre pointhøst på grund af et par fridage.

- Det er frustrerende, at vi er, hvor vi er, men jeg kan mærke, at vi har en høj motivation, og der er en god harmoni i truppen, siger han.

Fokus på afslutninger

Ved torsdagens træning havde cheftræner John Lammers særligt fokus på skudtræning og afslutninger.

- Vi skal score mål. Jeg har analyseret kampene og set, hvor vi kan forbedre os, og det er særligt vores afslutninger. En af vores store kvaliteter sidste sæson var, at alle vores spillere kunne score mål. Det har vi haft svært ved at finde frem i år. Derfor skal vi finde det frem igen, og det gør vi ved at træne det, siger hollænderen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce