Annonce
Sport

Spillerforening: Krise sætter Aalborg-spillere i dilemma

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
De kvindelige ligaspillere i EH Aalborg er blevet bedt om at gå ned i løn som følge af en økonomisk krise.

Krav om lønnedgang på op mod 50 procent sætter de kvindelige ligaspillere i håndboldklubben EH Aalborg i et alvorligt dilemma.

Det mener Michael Sahl Hansen, der er direktør i Håndbold Spiller Foreningen.

- Det er en svær situation at blive sat i som spiller, fordi man havde en forventning om en løn fra klubben.

- Nu er der snak om, at hvis der ikke sker noget med enten deres løn eller nye partnere, så er der risiko for, at klubben må lukke.

- Det er selvfølgelig en ubehagelig situation som spiller at stå i. Det er et dilemma, siger han.

Kravet om lønnedgang bunder i en økonomisk krise i EH Aalborg, der ifølge klubben direktør Henrik Skals skyldes, at flere sponsorerer er hoppet fra i utide.

Ifølge Michael Sahl Hansen ligger ansvaret hos klubbens ledelse.

- Dem, der skulle skaffe pengene, har ikke været dygtige nok til det. Det er der, ansvaret ligger. Det er jo ikke spillerne, der blot har taget imod en kontrakt, siger han.

Spillerforeningen har endnu ikke haft lejlighed til at tale situationen igennem med de enkelte spillere, men Michael Sahl Hansen peger på, at et klubskifte for spillerne ikke ligger lige for.

- Det er aldrig let at skifte midt i en sæson. Budgetterne er brugt langt de fleste steder, og nogle steder kæmper man med at komme i mål, siger han.

Han vurderer også, at der vil være forskel fra spiller til spiller, hvor meget de kan gå ned i løn, og om de kan gå ned i løn.

- Det er vigtigt, at spillerne får en forståelse for hinanden. En spiller kan sige ja til at gå noget ned, mens en anden ikke kan.

- Der er mange scenarier. Man kan også blive i klubben og kræve den løn, som man har kontrakt på.

Spillerforeningen arbejder på at få det fulde billede af situationen, før den konkret kan gå ind og råde de kvindelige spillere.

EH Aalborg har lovet spillerne, at der ligger en afklaring inden jul. Klubben har været en del af håndboldligaen de seneste to sæsoner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Trods lussing var træner tilfreds

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce