Annonce
Aabenraa

Spillested trækker stor musikfestival til Aabenraa fra Aarhus

Festivalen "Vi elsker 90'erne" kører med stor succes i andre byer som f.eks. her i Odense, hvor Dr. Alban i 2017 spillede for 8500. Nu kommer festivalen til Aabenraa. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Den populære musikfestival "Vi elsker 90'erne" dropper Aarhus næste sommer for at komme til Aabenraa. Engagementet fra Gazzværket var afgørende for, at det blev Aabenraa. Hvor festivalen skal holdes er endnu ikke afgjort.

Aabenraa: Haderslev har Kløften Festival, Tønder har deres folkemusikfestival, og Sønderborg har koncerterne i Mølleparken.

Nu får Aabenraa deres helt egen unikke festival, når den store festival "Vi elsker 90'erne" næste sommer kommer til byen. Lørdag den 1. juni vil der lyde toner af en masse store hits fra 90'erne over byen, og det er ifølge Gazzværket, som er medarrangør, en ret stor begivenhed at få til byen.

- Det er kæmpestort, at "Vi elsker 90'erne" kommer til byen. Vi har i Aabenraa fokus på lave store events, som kan trække folk til udefra, og den her festival er ikke bare for Aabenraa. Den er for hele regionen, siger Hasse Eduard fra Gazzværket.

90'er festivalen dropper Aarhus på deres turné næste år for at komme til Aabenraa, og det er der en helt speciel grund, forklarer manden bag konceptet, Riffi Haddaoui.

Annonce

Vi elsker 90'erne


  • Vi elsker 90'erne begyndte som en haltour i 2011, hvor de to dj's Riffi Haddaoui og Dan Rachlin tog rundt på Sjælland sammen med Blå Øjne og Drömhus og lavede koncerter.
  • De var meget populære og kørte for fulde huse i nogle år, og derfor valgte Riffi Haddaoui i 2014 at udvide det til en festival med over 20 navne i Rødovre.
  • Siden er festivalen vokset til fem shows i Danmark og tre i Sverige.
  • Konceptet går ud på, at man kan komme og høre musikken fra ens ungdom i en lang fest. Der kommer mellem 20 og 30 kendte navne fra 90'erne, og de underholder kun med deres hits. Derved undgår man lange sceneskift og numre, man ikke kender.
  • En del af konceptet er også, at der bliver tilbudt buskørsel fra de byer, hvor der er købt mange billetter.
  • Da billetterne blev sat til salg til de andre koncerter i Danmark, blev der solgt 10.000 på én dag.
  • Billetsalget er begyndt.
  • Scooter, London Beat, Right Said Fred, Cascada, Eiffel 65, Daze og N-Trance er allerede offentliggjort som navne til festivalen i Aabenraa. Det endelig program er færdig den 1. marts.

Håber på havnen

- Vi har længe kunnet se en stor efterspørgsel fra Sønderjylland, da mange sønderjyder tager til én af vores andre koncerter, men vi har ikke kunnet finde den rigtige samarbejdspartner, som kunne hjælpe os med at løfte festivalen til at blive en årlig tilbagevendende begivenhed. Vi havde andre muligheder i Sønderjylland, men tungen på vægtskålen var engagementet fra Gazzværket og kommunen, som viste, at de rigtig gerne vil have os til byen. Det føltes rigtigt i maven at vælge Aabenraa, forklarer Riffi Haddaoui.

Mellem 20 og 25 kendte navne fra 90'erne vil optræde med deres hits på festivalen, men hvor den scene, de skal optræde på, kommer til at stå, er endnu ikke helt sikkert. Gazzværket vil gerne gentage succesen fra 2015, hvor Rasmus Seebach gav koncert på pladsen foran Sønderjyllandskajen, men Aabenraa Havn kan ikke garantere, at pladsen er fri den 1. juni, og derfor kan både Ringriderpladsen og Aabenraa Stadion komme i spil.

- Vi håber på havnen, fordi vi kender området fra koncerten i 2015. Der kan være mange mennesker uden problemer, og det fungerede bare sidste gang. Der er heller ingen græsarealer, som bliver smadret, hvis det regner. Vi er i dialog med dem, så vi kan kun sige, at det bliver holdt i hjertet af Aabenraa, forklarer Morten Vilhelm fra Gazzværket.

Forventer stort rykind fra Tyskland

Riffi Haddaoui har heller ingen problemer med at begynde billetsalget onsdag den 5. december til festivalen i Aabenraa uden at kende koncertstedet.

- Vi har fuld tillid til, at Gazzværket og Aabenraa Kommune løser den udfordring, siger han.

Han har til gengæld fokus på, at der skal laves en plan for, hvordan festivalen i Aabenraa bliver kendt for tyskerne. 90'er musik er nemlig et stort hit i Tyskland, og flere af de allerede offentliggjorte navne har stor succes med deres koncerter i Tyskland.

- Vi forventer et stort rykind fra Flensborg og Hamborg, for et navn som Scooter fylder arenaerne alene, når de giver koncert i Tyskland. Derfor har vi også en forhåbning om, at der bliver bakket godt op om festivalen fra både Aabenraa, Sønderjylland og Tyskland, siger Riffi Haddaoui.

Arrangørerne håber, at mindst 5000 vil købe billet til den første 90'er festival i Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce