Annonce
Aabenraa

Spillesteder hænger i med det yderste af neglene: Det er helt dødt

Peter Autzen har været nødt til at aflyse de første 20 arrangementer i Sønderjyllandshallen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Det er svært at drive spillesteder og natklubber for tiden. Mens spisesteder og butikker trods alt kan holde lidt af forretningen i gang med takeaway og netsalg, står det fuldstændig stille for Sønderjyllandshallen og Gazzværket.

Aabenraa: Mens hjulene kører en hel del langsommere i mange virksomheder for tiden, står de fuldstændig stille på det kombinerede spillested og natklub Gazzværket og i musik- og teaterhuset Sønderjyllandshallen.

Her har man været nødt til at aflyse et væld af arrangementer de næste uger, og det er svært at se, hvordan og hvornår man igen kan vende tilbage.

- Lige nu sidder vi egentlig og kigger mest på fremtiden, for vi har en del større arrangementer hen over sommeren. Den nuværende situation kan vi ikke gøre noget ved. Billetmarkedet er totalt dødt, og der bliver ikke solgt billetter til nogen arrangementer overhovedet, siger Gazzværkets Hasse Eduard, som naturligvis også har været nødt til at lukke ned for natklub-delen.

De fleste af billetindtægterne fra koncerter går normalt til koncertarrangøren Aabenraa Live, så det er mest indtægter fra salg i baren og eksterne arrangementer, han derudover står og mangler.

- Vi har eksempelvis været nødt til at aflyse et modeshow sidst i marts, og så har vi konferencer, der alle sammen er lagt ned. Det er jo sådan, det er. Nogle virksomheder har sågar aflyst arrangementer i efteråret, fordi de har en politik om at lukke alt ned, siger Hasse Eduard.

Annonce
Hasse Eduard arbejder hårdt på, at der også er et Gazzværket efter corona-krisen. Arkivfoto: Mette Christine Schulz

Håber på god sommer

Så lige nu går tiden med at sikre, at der også er et Gazzværket, når den her krise forhåbentlig er ovre.

- Der er ikke så meget andet end at søge nogle af de hjælpepakker fra staten, og det sidder vores revisor og bakser lidt med, siger han.

Han håber at vende stærkt tilbage senest til sommer.

- Den periode plejer at være lidt stille i natklubbranchen, men jeg håber, det bliver anderledes i år. Forhåbentlig har folk en stærk trang til at komme ud, og måske bliver mange også hjemme i stedet for at rejse på ferie. Så der kunne vi måske bruge vores kræfter. Men ærlig talt er det for tidligt at sige noget om noget som helst, siger Hasse Eduard.

Han er dog stadig fortrøstningsfuld.

- Jeg fornemmer en kæmpestor lokal opbakning. Folk skal nok komme tilbage, siger Hasse Eduard.

Køb billetter til efteråret

I Sønderjyllandshallen har direktør Peter Autzen heller ikke mistet håbet.

- Vi skal klare den. Det største problem er jo likviditeten nu og her. Det er bestemt ikke sjove tider. Men heldigvis har vi flyttet nogle af de tungeste arrangementer, så folk kan beholde deres billetter, siger Peter Autzen, som indtil videre har været nødt til at flytte eller aflyse 20 arrangementer.

Desuden kommer der manglende indtægter fra bar, kiosk og restaurant.

- Så det er ikke kun billetsalg, vi mangler, og så skal vi jo betale løn, mens vi også har forudbetalt nogle af de store kunstnere, der nu først kommer til efteråret. Det gør et stort indhug. Men vi er ved at kigge på, hvilke redningspakker vi kan gøre brug af, siger Peter Autzen.

Flere restauranter og butikker kører med takeaway og netsalg, så lokale kan bakke op om forretningslivet på den måde. Og de kan faktisk også støtte Sønderjyllandshallen.

- Hele vores program for efteråret er på nettet, og dem kan man købe billetter til arrangementer, til når vi kommer på den anden side af alt det her. Det vil være en stor hjælp, siger Peter Autzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

SønderjyskE Fodbold For abonnenter

Tilbage efter 466 dage i kulden: - Jeg kommer fra en fattig familie, så jeg ved, at jeg skal arbejde hårdt

Kolding

Eleverne skulle have noget at stå op til: Skole gennemførte fuld skoledag i en måned under nedlukningen

Annonce