Annonce
Aabenraa

Spillesteder lukker helt ned: Kun ét arrangement bliver gennemført

Lørdag den 21. marts er det planen, at der skal siges farvel til Jens Gunnar "Gugge" Diers med en stor afskedsfest på Nelson. Den hænger lige nu i en tynd tråd og bliver sandsynligvis aflyst ligesom alle andre events i Aabenraa i resten af marts. Arkivfoto: Timo Battefeld
Både Gazzværket og Sønderjyllandshallen holder lukket i resten af marts. Der er kun ét arrangement med under 100 deltagere, som bliver gennemført. På Nelson er der tvivl om Gugges store afskedsfest.

Aabenraa: Der bliver ikke mange muligheder for at gå i byen i Aabenraa i den kommende tid.

Gazzværket og Sønderjyllandshallen lukker helt ned i resten af marts, og på Nelson er det kun restauranten, der indtil videre holder åben.

Lørdag den 21. marts skulle Nelson ellers have været fyldt med glade gæster til Jens Gunnar "Gugge" Diers' afskedsfest, men den fest hænger lige nu i en tynd tråd.

- Den går nok i vasken, men vi må vente og se, om der kommer nye restriktioner de kommende dage. Det var ikke lige sådan, jeg havde håbet de sidste dage skulle være, fortæller han med henvisning til, at han efter 30 år lukker Nelson den 21. marts.

Restauratøren kan også godt mærke konsekvenserne af coronavirussen og myndighedernes restriktioner i restauranten.

- Jeg har fået en aflysning på et selskab fredag aften, fortæller han.

I Sønderjyllandshallen er det kun ét ud af otte planlagte arrangementer, som bliver til noget i marts. Det er den spirituelle livsstilskonference lørdag den 21. marts, som arrangøren Helle Nielsen fra Det Alternative Hus i Rødekro har valgt at gennemføre, da der på nuværende tidspunkt er solgt 64 billetter.

Her skal skuespiller Peter Mygind, tv-lægen Peter Qvortrup Geisling og Helle Nielsen holde foredrag som inspiration til, hvordan man får mere glæde i sit liv. Konferencen foregår i foyeren.

- Vi vil de kommende dage arbejde hårdt på at finde nye datoer til så mange af de aflyste arrangementer som muligt, skriver direktør for Sønderjyllandshallen, Peter Autzen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce