Annonce
Aabenraa

Spillestederne i fælles front: Sammen kan vi styrke musikken

Hans Jørgen Albrechtsen fra Kultur på Damms Gård i Felsted er talsmand for gruppen af spillesteder. Han håber, politikerne vil prioritere Aabenraa Live. Foto: Claus Thorsted

En lang række spillesteder og musikarrangører går nu sammen for at vise deres opbakning til et nyt projekt, Aabenraa Live, som er udset til at give musikken i Aabenraa Kommune et gevaldigt skub.

Aabenraa: Sammen kan vi løfte musikkulturen i Aabenraa Kommune til nye højder.

Sådan lyder det fra en lang række spillesteder og musikarrangører, der nu er gået sammen for at vise deres opbakning til et nyt musikprojekt, som politikerne skal tage stilling til i forbindelse med budgetlægningen for næste år.

Tilbage i marts gav kultur- og fritidsudvalget grønt lys for, at forvaltningen - med afsæt i en rapport fra musikkonsulent på Gazzværket i Aabenraa, Morten Vilhelm - kunne arbejde videre med projektet. Rapporten indeholder tre forskellige scenarier, der alle lægger op til, at der laves en professionel organisation - Aabenraa Live - som får til opgave at koordinere og arrangere koncerter.

De er med

Gruppen af spillesteder og arrangører tæller Boldrock, Kultur på Damms gård, Stampenborg, Tinglev forum, Ensted Folk-og Viseforening, Stubbæk familiefestival, Kulturelt samråd, Aabenraa Kunst-og Musikforening, Gazzværket, Aabenraa Biblioteker og A-huse, Deutsche Bücherei für Nordschleswig, Sønderjyllandshallen (Teater og Musikhuset), Nygadehuset, Musikskolen samt repræsentanter fra Musikrådet.

Musiklivet er der allerede

Specifikt håber spillestederne, at politikerne ser sig varme på den såkaldte Thy-model, som indebærer, at der bliver stiftet en koncert- og eventorganisation, der bevæger sig på tværs af de eksisterende spillesteder i Aabenraa Kommune. Konceptet har vist sig som en succes i Thisted, og Spillestedet Thy blev sidste år udpeget som regionalt spillested. Et af de formulerede mål for Aabenraa Live er at få samme prædikat fra 2021, så man kan få støtte fra Statens Kunstfond.

- Vi synes alle, der bør arbejdes videre med idéen om at lave en paraplyorganisation. Selve detaljerne for konstruktionen, og om det bør fungere som regionalt spillested eller som honorarstøttet, har vi ikke lagt os fast på. Det afhænger jo også af, hvad politikerne vil være med til. Men når vi står sammen, kan vi være med til at løfte musikkulturen op i en anden dimension, siger Hans Jørgen Albrechtsen fra Kultur på Damms Gård i Felsted og talsmand for gruppen.

Det er vigtigt for spillestederne, at det bliver en bred konstruktion rent geografisk.

- Det må ikke blive købstaden mod oplandet. Der er jo allerede et rigt musikliv i kommunen, hvor de forskellige byer supplerer hinanden godt. Vi har smalle koncerter og koncerter, der rammer et bredt publikum. Men ved at samle indsatsen kunne vi løfte det yderligere, siger Hans Jørgen Albrechtsen.

Annonce

Gå over en bro

Selv hvis projektet skulle falde til jorden rent politisk, har spillestederne allerede fået noget konstruktivt ud af at mødes og snakke om det, mener Hans Jørgen Albrechtsen.

- Det svarer lidt til at gå over en bro og finde noget bedre på den anden side. Man kan sagtens gå tilbage, men hvorfor skulle man? Der bliver helt klart et mere formaliseret samarbejde fremover, siger han og nævner fælles annoncering, fælles booking, koordinering af koncertkalender, pakketilbud og generel vidensdeling som ting, der vil blive mere af i fremtiden.

Stadig håber han og de andre spillesteder, at kommunen vil gå med i det.

- Hvis politikerne gør det og lægger penge i det, er sandsynligheden for at få støtte andre steder fra også større. Jo flere penge, vi kan generere, jo mere og bedre musik kan vi tilbyde, siger Hans Jørgen Albrechtsen.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Analyse: De Konservative er parate til at samarbejde med det yderste højre

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

JV erfarer: Målmand er færdig hos EfB, der har mulig hollandsk afløser til prøvetræning

Sydjylland For abonnenter

Elever tog kvælertag, uddelte blå mærker og sparkede Charlotte: Alligevel fortsætter hun som speciallærer

Aabenraa

Hjulspin og ræs skræmmer turisterne væk fra lystbådehavnen: Nu vil du oftere støde på politiet i området

Haderslev For abonnenter

Dødsulykke: Frontalt sammenstød skete i den dræbtes side

Haderslev For abonnenter

Offer for knivstik flygtede gennem Knud-Eriks lejlighed: Det hele var ret chokerende

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Smittetrykket er kritisk højt i ni ud af ti syd- og sønderjyske kommuner - samtidig tager smitten til i halvdelen af kommunerne

Sydjylland

Tommy Ahlers stopper i Folketinget: For meget spil og for få visioner

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Tønder For abonnenter

Fra Moldova med kærlighed: Alina og Denis er flyttet ind i et nedbrændt hus, og nu stiller hun op til kommunalvalg

Tønder For abonnenter

Direktøren er blevet et med lokalbefolkningen: - Det er her, vi skal være

Nordtyskland

Kæmpe lettelse: De fleste i grænselandet er undtaget fra Tysklands nye krav om test

Annonce