Annonce
Tønder

Spis ude og hjælp dit lokale spisested

Der er fokus på det lokale, når seks spisesteder fokuserer på bæredygtighed.
Annonce

Tønder: Frem til den 23. august har seks spisesteder i Sydvestjylland fokus på de lokale råvarer. Det meddeler Sydvestjyske Smagsoplevelser, som er et netværk med 140 medlemmer blandt dem producenter og spisesteder, i en pressemeddelelse.

Tiltaget kommer efter at corona-krisen har betydet, at producenter har oplevet et fald i salget, da Danmark blev lukket ned i foråret. Men samtidig understreger Sydvestjyske Smagsoplevelser at sommeren har været god for producenterne, og at den positive udvikling gerne må forsætte.

Annonce

Fokus på bæredygtighed

De lokale fødevarer som sættes fokus på gennem kampagnen er blandt andet kanin, laks, lam og kylling.

Skærbæk Fritidscenter, hvor restaurant Staffeli holder til. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Desuden er der et ønske om at sætte fokus på bæredygtighed.

- Vi oplever et større fokus på nærmiljøet fra forbrugerne. Det handler generelt mere om bæredygtighed, miljø og dyrevelfærd, men vi ser også en større forståelse for og glæde ved at støtte de lokale producenter, selvom den gode kvalitet til tider koster lidt ekstra, siger projektkoordinator ved Sydvestjyske Smagsoplevelser Knud Hjortlund Hansen i pressemeddelelsen.

I Tønder Kommune er det Schackenborg Slotskro og Restaurant Staffeli fra Skærbæk Fritidscenter, der deltager i initiativet.

Hvis man er interesseret i at vide mere om kampagnen, findes flere informationer på hjemmesiden gastroweek.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce