x
Annonce
Aabenraa

Spisekammer til Smedager-storke tager form

Selv om vandhullerne begynder at tage form, vil det vare nogle år, før de kommer til at vrimle med frøer og andet storke-mad. Dyrene skal nemlig selv finde hen til vandhullerne. Privatfoto
Fredag gik gravemaskinerne i gang med de 16 nye vandhuller, der med tiden skal sikre, at storkene i Smedager selv kan finde deres føde.

Smedager: Så er arbejdet gået i gang. Fredag satte gravemaskinerne grabben i jorden og fik fjernet de første af mange læs jord.

Med Jesper Tofft fra Ravnhøj Consult som projektkoordinator og med Markus Jebsens Naturpulje som sponsor vil der den kommende tid blive etableret 16 vandhuller i en radius af fem kilometer fra storkereden i Smedager. De skal være med til at sikre, at storkeparret Tommy og Annika fremover vil få lettere ved at finde føde til sig selv og fremtidige unger.

I dag består en stor del af deres føde nemlig af fisk og kyllingestykker, som foreningen Storkene.dk sponsorer, og madfar Benny Appel sørger for at lægge ud til dem.

- Det er mildt sagt en meget stor dag for Storkene.dk. Hvis nogen for et år siden havde sagt til mig, at vi i slutningen af 2019 havde fået accept for - og fundet finansiering til - at skabe 16 paddevandhuller omkring storkereden, havde jeg formodentligt skraldgrinet og rystet på hovedet, sagde en glad Mogens Lange Petersen fra Storkene.dk i en pressemeddelelse, der blev sendt ud i forbindelse med, at arbejdet gik i gang.

Mens Markus Jebsens Naturfond altså finansierer de omkring 10.000 kroner per vandhul, så har de lokale lodsejere, der er berørt af projektet, stillet deres jord gratis til rådighed.

Nogle af projekterne er eksisterende søer, der bliver renset op og renoveret, som projektleder Jesper Tofft kalder det. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce