Annonce
Varde

Spiserigets opfinder åbner The Eatery på Thoras Gård i Blåvand

Mette Thomsen Høj er oprindelig tekstiluddannet. Men i 2012 sprang hun og ægtemanden ud med cafe i Varde. Nu åbner hun i Blåvand i løbet af den næste uges tid, med The Eatery. Arkivfoto: Rene Hollmann
Anne-Marie Lidegaard, Blåvands-koryfæ igennem 35 år, har solgt cafeen i Thoras Gård til Mette Høj, kvinden der startede Spiseriget i Varde.

Blåvand/Varde: Da Mette Thomsen Høj i foråret 2012 åbnede cafeen Spiseriget i en baggård i Kræmmergade, var det en duft af storby, der indfandt sig.

Nu åbner hun i løbet af den næste uges tid cafeen The Eatery, hvor Café Pia hidtil har huseret på Thoras Gård i Blåvand.

- Der er travlt. Telefonen gløder, og vi skal være klar til uge syv, siger Mette Thomsen Høj.

Hun informerede i november sit personale i Spiseriget i Varde om, at hun havde fået et enestående tilbud, der betød, at hun fra januar ikke kunne videreføre Spiseriget i Varde.

To dage efter den besked, som ikke røbede, at Mette Thomsen Høj havde fået tilbudt cafeen i Thoras Gård i Blåvand, blev Spiseriget i Varde solgt til en tidligere medarbejder.

Annonce

Bygningen er stadig Anne-Maries

I Blåvand åbner The Eatery på bekostning af Cafe Pia, som Anne-Marie Lidegaard har drevet.

Anne-Marie Lidegaard har haft Thoras Gård på en af de helt centrale placeringer i Blåvand i 35 år. Hun fortsætter som ejendommens ejer og udlejer til The Eatery og de øvrige lejemål i gården.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce