Annonce
Sønderborg

Spisested lukker i butikscenter: Matas tager over

Når ugen er omme, er det slut med Kong Kian i Borgen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Søndag er der sidste åbningsdag hos Kong Kian i Borgen. Matas vil bruge lokalet til udvidelse.

Sønderborg: Søndag er sidste åbningsdag for Kong Kian i Borgen, der siden maj 2017 har solgt salat og sandwich i butikscentret.

- Butikken har ikke leveret de tal, den gerne skulle. Den tjente ikke penge, forklarer butikschef Bo Hansen.

Han oplyser, at Kong Kian for et år siden opsagde sit lejemål i Borgen med udgangen af 2019, men fik et tilbud om, at komme hurtigere ud af aftalen, fordi Matas gerne ville overtage her og nu.

- Vi har lavet lukkeaftale med Kong Kian, fordi Matas gerne vil forny og ombygge deres butik, siger centerchef Flemming Enghave.

Matas vil frem til 1. december være i gang med ombygningen, hvorefter der er pause til efter jul. Herefter sker der for alvor noget, så Matas sidst i januar kan tage en ny, fin og større butik i brug.

Annonce

Også lukket i Aabenraa

I begyndelsen af september lukkede Kong Kian sin forretning på Storegade i Aabenraa. Kæden begrundede i en e-mail beslutningen med, at den ikke kunne bemande afdelingen ordentligt og ville holde fokus på sine andre afdelinger.

- December vil måske have været god for os i Borgen, men på den anden side ville vi mistede penge de halvanden måned før, så derfor sagde vi ja til tilbuddet fra Matas, siger butikschef Bo Hansen.

Han begyndte i sin tid Kong Kian, men er ikke længere indehaver. Bo Hansen oplyser, at virksomheden er blevet overtaget af en tysk kvinde, der driver lignende virksomhed syd for grænsen.

De to Kong Kian-ansatte i Borgen vil blive overført til Kong Kians tilbageværende forretning på Rådhustorvet i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Kommentar For abonnenter

Mens vi venter på motorvejen

Det er lidt med motorvejene, som det er med vindmøllerne. Vi vil sådan set rigtig gerne have dem, men de skal bare ikke ligge tæt på, hvor vi selv bor. De kritiske røster var klart i overtal, da der tilbage i sommeren 2017 blev sat gang i en offentlig høring af planerne omkring en ny midtjysk motorvej – populært kaldet for Hærvejsmotorvejen. Samme billede er der ved den igangværende høring i forbindelse med VVM-undersøgelsen Tilbage i 2017 var eksempelvis Bække Lokalråd og Bække Borgerforening særdeles klare i mælet i deres høringssvar, hvor én af sætningerne lød således: - Frygten er, at en motorvej - med eller uden afkørselsramper - vil sætte gang i en langsom, men sikker affolkning. Citat slut. Det er ikke noget at sige til, at frygten for en motorvej er til stede. Ikke mindst støjen fra tusindvis af biler, som vil passere forbi, giver anledning til betydelig utryghed hos mange. Dertil kommer også en motorvejs indiskutable indgriben på naturen og miljøet. Argumenterne fra utrygge borgere er ganske forståelige. Men som med meget andet, så er debatten omkring motorveje ikke udelukkende sort eller hvid. Motorvejene kan rent faktisk også bringe noget positivt med sig. Erhvervsudviklingen har ganske mange steder, hvor der er blevet etableret motorveje, vist sig at være positiv. Der er positive eksempler nok – selv inden for vores egen kommune. I Vejen, Brørup og Holsted taler udviklingen i erhvervslivet tæt ved motorvejen sit klart tydelige sprog. Danish Crowns slagteri i Holsted var med sikkerhed ikke blevet placeret i området, havde der ikke været en motorvej Også længere oppe i det midtjyske er der klare fortællinger om, at motorvejen klart kan bringe noget positivt med. I Ikast-Brande Kommune konstateres det, at motorvejene er med til at øge bosætningen og etablering af nye erhvervsvirksomheder. I Silkeborg er der også begejstring. I den midtjyske by er der knap et år efter åbningen af motorvejen for nogle få år siden sat rekord i salget af erhvervsjord. Om hærvejsmotorvejen overhovedet bliver til noget, vil blive afgjort inde på Christiansborg. Men i næste måned – mandag den 16. marts – har Vejdirektoratet inviteret til borgermøde i Vejen. Her vil der blive orienteret om VVM-undersøgelsen og de seks linjeføringer, som er bragt i forslag. To af linjeføringerne vil medføre ganske mange kilometer asfalt gennem Vejen Kommune – og vil også byde på to til- og frakørselsramper dels ved Bække og dels ved Gesten. Hvordan det modtages, må vi se tiden an. Men ud over den forståelige utryghed omkring støj og negativ indvirkning på natur og miljø så vil en ny motorvej også give nogle muligheder. GOD SØNDAG

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce