Annonce
Sønderborg

Spisested lukker i butikscenter: Matas tager over

Når ugen er omme, er det slut med Kong Kian i Borgen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Søndag er der sidste åbningsdag hos Kong Kian i Borgen. Matas vil bruge lokalet til udvidelse.

Sønderborg: Søndag er sidste åbningsdag for Kong Kian i Borgen, der siden maj 2017 har solgt salat og sandwich i butikscentret.

- Butikken har ikke leveret de tal, den gerne skulle. Den tjente ikke penge, forklarer butikschef Bo Hansen.

Han oplyser, at Kong Kian for et år siden opsagde sit lejemål i Borgen med udgangen af 2019, men fik et tilbud om, at komme hurtigere ud af aftalen, fordi Matas gerne ville overtage her og nu.

- Vi har lavet lukkeaftale med Kong Kian, fordi Matas gerne vil forny og ombygge deres butik, siger centerchef Flemming Enghave.

Matas vil frem til 1. december være i gang med ombygningen, hvorefter der er pause til efter jul. Herefter sker der for alvor noget, så Matas sidst i januar kan tage en ny, fin og større butik i brug.

Annonce

Også lukket i Aabenraa

I begyndelsen af september lukkede Kong Kian sin forretning på Storegade i Aabenraa. Kæden begrundede i en e-mail beslutningen med, at den ikke kunne bemande afdelingen ordentligt og ville holde fokus på sine andre afdelinger.

- December vil måske have været god for os i Borgen, men på den anden side ville vi mistede penge de halvanden måned før, så derfor sagde vi ja til tilbuddet fra Matas, siger butikschef Bo Hansen.

Han begyndte i sin tid Kong Kian, men er ikke længere indehaver. Bo Hansen oplyser, at virksomheden er blevet overtaget af en tysk kvinde, der driver lignende virksomhed syd for grænsen.

De to Kong Kian-ansatte i Borgen vil blive overført til Kong Kians tilbageværende forretning på Rådhustorvet i Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce