Annonce
Sydjylland

Spisesteder med take away oplever stor opbakning fra de lokale: - Vi havde slet ikke regnet med den støtte

Flere spisesteder, der tilbyder take away under coronakrisen, oplever stor opbakning fra lokalsamfundet. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Flere spisesteder tilbyder nu take away. Hos tre syd- og sønderjyske spisesteder er de taknemmelige over de lokales store opbakning. Også selvom indtjeningen ikke er lige så stor, som den plejer.
Annonce

Støtte: Som et tiltag for at inddæmme smittespredningen af coronavirus, måtte alle spisesteder onsdag sige farvel til spisende gæster i deres lokaler efter ordre fra statsminister Mette Frederiksen (S).

Det har fået flere syd- og sønderjyske spisesteder til i stedet at sende maden ud af huset og direkte hjem til kunderne.

På de sociale medier opfordrer flere brugere til at handle lokalt og købe mad os de lokale spisesteder, så de kan komme godt igennem krisen. Samtidig har madbloggeren Mads Vindfeld Andersen og bloggerkollektivet Gastromand.dk lavet hjemmesiden spisudehjemme.dk, hvor man kan finde lokale spisesteder, der tilbyder take away.

Det har alt sammen givet pote, og hos flere syd- og sønderjyske spisesteder oplever de stor interesse for take away.

Et af de steder er Den Gyldne Hane i Kolding. Her går det bedre end ejeren, Liselotte Kirkely, havde turde håbe på.

- Vi havde så mange bestillinger, at vi måtte melde udsolgt i går. Det er gået over al forventning. Vi havde slet ikke regnet med den støtte. Og vi er ovenud taknemmelige, fortæller Liselotte Kirkely.

Annonce

Stolt over naboer

Også i Aabenraa oplever restauranterne, at de lokale borgere støtter op. Det ses blandt andet hos Restaurant Knapp, som ejes af Per Dupont.

- Det er det bedste, vi har gjort. I forgårs havde vi 40 bestillinger, og i går og i dag har vi 50. Så vi holder skindet på næsen, siger Per Dupont og fortsætter:

- Men jeg er mest stolt over at vores naboer vil hjælpe os, som de gør, siger han.

Det samme gælder hos Gelato Di Natura Esbjerg. Også her oplever man en stor opbakning fra de lokale, som handler take away i stor stil.

- Lige nu går det rigtig godt. Det er meget overvældende med al den støtte, folk giver os. Alle de beskeder, vi får, hvor folk siger, at de også vil have, at vi er der om tre måneder, fortæller Heidi Drøhse.

Selvom det går godt hos de tre syd- og sønderjyske spisesteder, lægger ingen af dem skjul på, at omsætningen fra take away ikke er helt lige så høj, som den ville være, hvis coronakrisen ikke var indtruffet.

- Det er ganske umuligt at tjene det samme som før. Take away giver en lille smule indtjening, men det plejer at være helt andre beløb. Så på den måde er der lang vej. Men vi er glade for det, vi får. Det er et lille plaster på såret, lyder det fra Liselotte Kirkely fra Den Gyldne Hane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Skud mod bil afslørede 'smugkro'

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce