Annonce
Sydjylland

Spisesteder med take away oplever stor opbakning fra de lokale: - Vi havde slet ikke regnet med den støtte

Flere spisesteder, der tilbyder take away under coronakrisen, oplever stor opbakning fra lokalsamfundet. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Flere spisesteder tilbyder nu take away. Hos tre syd- og sønderjyske spisesteder er de taknemmelige over de lokales store opbakning. Også selvom indtjeningen ikke er lige så stor, som den plejer.

Støtte: Som et tiltag for at inddæmme smittespredningen af coronavirus, måtte alle spisesteder onsdag sige farvel til spisende gæster i deres lokaler efter ordre fra statsminister Mette Frederiksen (S).

Det har fået flere syd- og sønderjyske spisesteder til i stedet at sende maden ud af huset og direkte hjem til kunderne.

På de sociale medier opfordrer flere brugere til at handle lokalt og købe mad os de lokale spisesteder, så de kan komme godt igennem krisen. Samtidig har madbloggeren Mads Vindfeld Andersen og bloggerkollektivet Gastromand.dk lavet hjemmesiden spisudehjemme.dk, hvor man kan finde lokale spisesteder, der tilbyder take away.

Det har alt sammen givet pote, og hos flere syd- og sønderjyske spisesteder oplever de stor interesse for take away.

Et af de steder er Den Gyldne Hane i Kolding. Her går det bedre end ejeren, Liselotte Kirkely, havde turde håbe på.

- Vi havde så mange bestillinger, at vi måtte melde udsolgt i går. Det er gået over al forventning. Vi havde slet ikke regnet med den støtte. Og vi er ovenud taknemmelige, fortæller Liselotte Kirkely.

Stolt over naboer

Også i Aabenraa oplever restauranterne, at de lokale borgere støtter op. Det ses blandt andet hos Restaurant Knapp, som ejes af Per Dupont.

- Det er det bedste, vi har gjort. I forgårs havde vi 40 bestillinger, og i går og i dag har vi 50. Så vi holder skindet på næsen, siger Per Dupont og fortsætter:

- Men jeg er mest stolt over at vores naboer vil hjælpe os, som de gør, siger han.

Det samme gælder hos Gelato Di Natura Esbjerg. Også her oplever man en stor opbakning fra de lokale, som handler take away i stor stil.

- Lige nu går det rigtig godt. Det er meget overvældende med al den støtte, folk giver os. Alle de beskeder, vi får, hvor folk siger, at de også vil have, at vi er der om tre måneder, fortæller Heidi Drøhse.

Selvom det går godt hos de tre syd- og sønderjyske spisesteder, lægger ingen af dem skjul på, at omsætningen fra take away ikke er helt lige så høj, som den ville være, hvis coronakrisen ikke var indtruffet.

- Det er ganske umuligt at tjene det samme som før. Take away giver en lille smule indtjening, men det plejer at være helt andre beløb. Så på den måde er der lang vej. Men vi er glade for det, vi får. Det er et lille plaster på såret, lyder det fra Liselotte Kirkely fra Den Gyldne Hane.

Annonce
Haderslev/Tønder For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for udlændinge at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Annonce