Annonce
Aabenraa

Splid: Veteranbane nedlagt to dage i træk

De populære skinnecykler har ikke været på skinnerne det meste af sommeren. Måske lykkes det at få gang i udlejningen i uge 42, hvor skolerne holder efterårsferie. Arkivfoto: Claus Thorsted.
Foreningen Aabenraa Veteranbane er nedlagt. Så meget står fast. Men hvem, der egentlig har nedlagt den svæver i det uvisse. Det var nemlig strid om datoen for den sidste ekstraordinære generalforsamling.

AABENRAA: Aabenraa Veteranbane eksisterer ikke mere. Foreningen er opløst ved to på hinanden følgende generalforsamlinger, sådan som vedtægterne kræver.

Den første ekstraordinære generalforsamling blev holdt den 25. juni, men den sidste generalforsamling blev holdt to dage i træk. Den blev først afviklet den 10. august som vedtaget på den første ekstraordinære generalforsamling.

Men foreningens tidligere kasserer K.B. Hansen, der overtog formandsposten på den første ekstraordinære generalforsamling den 25. juni, var ikke enig i den dato. Han holdt derfor endnu en generalforsamling den 11. august.

Både den 10. og den 11. august blev foreningen nedlagt enstemmigt.

Nu strides parterne så om, hvilken generalforsamling, der egentlig var den lovlige, og hvem der skal ordne foreningens økonomi og have ret til dens aktiver.

Annonce

Skinnecykling i efteråret

  • Den nye forening, Aabenraa Veteranbane anno 2019, har af kommunen fået tilsagn om, at en ny brugsaftale til Aabenraa-banen kan være på plads i løbet af et par uger.
  • Foreningens formand, Gert Larsen, satser på, at der kan udlejes skinnecykler i efterårsferien.
  • Skinnecykling har tidligere været en populær aktivitet i sommerhalvåret, men den har ligget stille siden juni.

Ingen indkaldelse

- K.B. Hansen nægtede at indkalde til den anden ekstraordinære generalforsamling, og derfor måtte den tidligere formand Nils Smidemann forestå indkaldelsen, forklarer Gert Larsen, der er formand for en ny forening, Aabenraa Veteranbane anno 2019, som gerne vil sikre, at der fortsat udlejes skinnecykler i Aabenraa.

- På generalforsamlingen den 10. blev det også vedtaget, at samtlige aktiver overgår til foreningen Aabenraa Veteranbane anno 2019, tilføjer han.

Gert Larsen har henvendt sig til kommunen og bedt om, at den nye forening får brugsret til Aabenraa-banen og tilladelse til skinnecykling hurtigst muligt.

Ulovlig

Den første ekstraordinære generalforsamling den 25. juni blev indkaldt, fordi tre bestyrelsesmedlemmer havde trukket sig. De kunne ikke samarbejde med den daværende kasserer K.B. Hansen.

Men den 25. juni mødte K.B Hansen frem med så mange fuldmagter, at han blev formand for foreningen. Det blev ikke valgt andre bestyrelsesmedlemmer, og derfor var det planen, at endnu en generalforsamling skulle indkaldes, så foreningen kunne nedlægges lovformeligt efter vedtægterne.

I referatet fra mødet den 25. står der, at den anden ekstraordinære generalforsamling skal holdes den 10. august i Frivilligcenter Aabenraa.

K.B. Hansen mener dog ikke, at det burde med i referatet.

- Datoen den 10. august, var noget, vi talte om under punktet eventuelt, hvor der ikke kan træffes beslutninger, og derfor er det en fejl, at det står i referatet, siger han.

På spørgsmålet om, hvorfor han ikke bare indkaldte til generalforsamling den 10. august, svarer K.B. Hansen.

- Det var mange, der ikke kunne den dag.

K.B. Hansen fastholder, at generalforsamlingen den 10. august var ulovlig, mens Gert Larsen siger, at det er generalforsamlingen den 11. august, der ikke har nogen gyldighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Annonce